Архів
Вівторок,
25 липня 2017 року

№ 57 (19502)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Спалах насильства

ООН. Рада Безпеки провела екстрене засідання у зв’язку із новою хвилею насильства між ізраїльтянами і палестинцями.

Докладніше...
Розлучення з ультиматумом

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ пригрозила поверненням до ЄС ядерних відходів після Brexit.

Докладніше...
Закон суспільного розбрату

ПОЛЬЩА. Сенат ухвалив суперечливий законопроект щодо судової реформи.

Докладніше...
Вічне протистояння

АФГАНІСТАН. У Кабулі знову стався теракт.

Докладніше...
Президент проти парламенту

ВЕНЕСУЕЛА. Президент звинуватив опозицію у створенні «паралельної держави».

Докладніше...
Ще жорсткіші санкції

США. Адміністрація президента Дональда Трампа підтримує нові санкції проти Росії.

Докладніше...
Хитке перемир’я

СИРІЯ. Урядові війська попри перемир’я завдали авіаударів по Східній Гуті.

Докладніше...
Криза з біженцями

ІТАЛІЯ просить країни ЄС допомогти їй у подоланні кризи біженців.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Від «малоросів» до «донбаситів»

Михайло ВЕДМІДЬ.

ОБСТРІЛИ бойовиками позицій Збройних сил України не припиняються. Щоправда, останніми днями їх кількість трохи зменшилася. Це сталося після офіційного візиту представників Державного департаменту США до району проведення АТО. Делегацію очолював спеціальний представник з питань України Курт Волкер. Разом з ним на Донбас прибула Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович та інші співробітники відомства та Посольства Сполучених Штатів.

Гості ознайомились зі специфікою командування військовими формуваннями під час ведення бойових дій, структурою та організацією військового управління ЗСУ, відвідали прифронтову Авдіївку, де провели зустріч із нашими воїнами, представниками військово-цивільної адміністрації та постраждалими мешканцями міста, відвідали відремонтовану школу та завітали на Авдіївський коксохімічний завод. «Наше головне завдання, — заявив під час відвідин Курт Волкер, — відновити цілісність і суверенітет України. Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока — людські життя». За словами спецпредставника, після візиту в Україну він планує провести низку зустрічей з представниками урядів європейських країн, щоб консолідувати позицію щодо ситуації в зоні АТО з нашими союзниками.

Після від’їзду делегації американську «тему» підхопили російські куратори в «оперативному командуванні Донецьк» («ДНР»). За інформацією народного депутата України, координатора групи «Інформаційний опір» Дмитра Тимчука, «патрони» з РФ видали розпорядження стосовно суворого дотримання режиму секретності. «У документі стверджується, що нібито ЗСУ отримали якісь «американські станції підслуховування» і тепер, «…налагодивши централізовану систему радіотехнічної розвідки», повністю контролюють радіоефір і мобільний зв’язок у прифронтовій смузі контрольованої окупантами території. Аналогічне розпорядження від «МГБ ДНР» одержують і представники «державно-адміністративного» персоналу різних керівних ланок «ДНР», — повідомив Д. Тимчук.

За інформацією Головного управління розвідки МОУ, протягом останніх двох тижнів на тимчасово окупованій території Луганської області під час здійснення «профілактичних заходів, спрямованих на протидію тероризму», дедалі частіше трапляються випадки порушення прав та свобод громадян. Зокрема, під виглядом обшуків помешкань місцевих жителів, які проводяться співробітниками так званих правоохоронних органів «ЛНР» у взаємодії з представниками ФСБ РФ, здійснюються безпідставні арешти громадян та відверте пограбування шляхом вилучення «речових доказів» — валютних грошових заощаджень, ювелірних виробів, документів на право власності.

Відзначилися колаборанти й на «інтелектуальному фронті». Так званий в.о. ректора фейкового Луганського аграрного університету Михайло Орешкін презентував громадськості нове друковане видання і прокоментував подію такими словами: «Ми видали ось таку книгу, це навчальний посібник, перша частина «Луганщина: славний путь через віки та тисячоліття», де ми показуємо спільність нашу, так би мовити, донбаську, і навіть був запропонований термін такий як «донбасіти», тобто це жителі Донбасу».

Відразу й не второпаєш, наскільки серйозно можна ставитися до запропонованого нового «наукового» терміну. Що спричинило його появу — маразм авторів чи їхній сарказм?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обленерго — в приватні руки
Читати
В одних відібрали...
Читати
«Гастролі» смерті
Читати
Менше вугілля...
Читати
...I сталі
Читати
Нащадкам у спадщину
Читати
Вистачить лише найпроворнішим
Читати
Жертвам тарифомору — на підтримку штанів
Читати
МВФ: і не «так», і не «ні»
Читати
Золотий привіт од скіфів
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове