Архів
П’ятниця,
14 липня 2017 року

№ 54 (19499)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Чим душа багата

Веселка на городі

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Волинська область.

Фото автора.

ПОВЗ подвір’я Лідії Шульги, що в селі Колодеже Горохівського району, так просто не пройдеш: мимоволі зупинишся помилуватися розмаїттям барвистих квітів, що розкинулися з-під вікон у глиб саду-городу. Мальви, півонії, жоржини, лілії… Одних ірисів тільки 25 сортів! Дарма що хата на околиці — поглядіти на красу приходять сусіди не лише ближчі.

А ще Лідію Сергіївну добре знають і шанують школярі. Чудовий букет із її рук на випускний чи на День знань — звична справа. З учнями місцевої школи її пов’язує ще й бібліотека, якою завідує вже другий десяток літ. Кілька місяців тому приймала посилку з творами сучасних письменників — поповнення фонду від держави. Побільшало читацького матеріалу і після акції «Подаруй бібліотеці книжку!», у якій відзначилися мешканки села Раїса Проць, Надія Степанчук та інші.

Ось відвідувачі цікавляться творами Оксани Забужко, Володимира Лиса. Натомість учениці Наталя Стасюк, Ганнуся Вознюк та Алінка Ковтун розпитують за літературу зі шкільної програми п’ятого класу.

Активно співпрацює Лідія Шульга з місцевими педагогами, зокрема з Галиною Володимирівною Слободянюк і Ольгою Миколаївною Чижук. Разом організовують для дітей урочистості до Дня матері, свята осіннього букета тощо.

Квіти для Лідії Шульги — незрадливі друзі. Ними вона живе, з ними розмовляє, любується, лікує душу, черпає сили, натхнення для роботи. Близько 200 різних сортів квітнуть у неї на городі, виграють барвами веселки. Ці сорти вона вишукує у «Сільському віснику», на спеціальних інтернет-сайтах, спілкується з квітникарями району.

Прощаємося з Лідією Шульгою на розі хати при літньому леготі, який ледь погойдує різнобарвні голівки її ірисів.

— Коли Прометей подарував людям вогонь, — несподівано каже господиня, — спалахнула веселка.

Виявляється, так раділа природа. Райдуга переливалася весь день, вечір і ніч, а коли темрява відступила і зійшло сонце, всі побачили, що на землі розцвіли дивовижні іриси — квіти веселкових кольорів. Цю веселку Лідія Шульга береже-плекає на своєму городі впродовж усього життя.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове