|
|
|||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
|
Версія для друку До списку статтей Важливі дрібниці Трохи солі, поміщеної у щільно закриту хлібницю, захистить хліб від цвілі. Якщо у м’ясорубці затупились ножі, прокрутіть на ній сухарі. В результаті отримаєте панірувальні сухарі для котлет, а ножі заточаться. Якщо в термосі з’явився сторонній запах, покладіть у нього кілька ложок рису, залийте водою і гарненько струсіть. Затим прополощіть гарячою водою. Зріз невикористаної половинки цибулини змастіть будь-яким жиром, так вона збереже свіжість і поживні властивості. Версія для друку До списку статтей | ЛІТО — у розпалі, а з ним і непочате поле роботи на обійсті. Адже відомо: кому влітку холод, тому взимку голод. Наш куточок завжди прагне йти у ногу з часом. От і в наступному намагатимемося підібрати найактуальніші замітки, сподіваємося, що декотрі з них стануть вам у пригоді. Зокрема, поділимося секретами висаджування і догляду моркви, щоб восени зібрати коренеплоди цілі, а не розтріскані. А яка українська господа обходиться взимку без огірочків: солених-квашених-маринованих? Та от біда — щойно почали плодоносити, а батоги вже жовтіють, хоч видимих причин, вважають деякі господарі, немає. Та все ж причини є, і ми спробуємо в них детально розібратись. Це, приміром, можуть бути і шкідники, і надлишкова волога, і грибкові захворювання, і нестача світла чи поживних речовин тощо. Дехто вважає, що обрізування плодових дерев слід виконувати напровесні або ж восени. А от досвідчені садівники радять обрізати абрикоси через два тижні після закінчення плодоношення, тобто влітку. А ще поділимося рецептами смачнющого й запашного варення із зелених горіхів. Буде чим ласувати малечі взимку та пригощати гостей за чаюванням. До нових зустрічей!
|