Архів
П’ятниця,
14 липня 2017 року

№ 54 (19499)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Важливі дрібниці

Трохи солі, поміщеної у щільно закриту хлібницю, захистить хліб від цвілі.

Якщо у м’ясорубці затупились ножі, прокрутіть на ній сухарі. В результаті отримаєте панірувальні сухарі для котлет, а ножі заточаться.

Якщо в термосі з’явився сторонній запах, покладіть у нього кілька ложок рису, залийте водою і гарненько струсіть. Затим прополощіть гарячою водою.

Зріз невикористаної половинки цибулини змастіть будь-яким жиром, так вона збереже свіжість і поживні властивості.

Версія для друку          До списку статтей

ЛІТО — у розпалі, а з ним і непочате поле роботи на обійсті. Адже відомо: кому влітку холод, тому взимку голод. Наш куточок завжди прагне йти у ногу з часом. От і в наступному намагатимемося підібрати найактуальніші замітки, сподіваємося, що декотрі з них стануть вам у пригоді. Зокрема, поділимося секретами висаджування і догляду моркви, щоб восени зібрати коренеплоди цілі, а не розтріскані.

А яка українська господа обходиться взимку без огірочків: солених-квашених-маринованих? Та от біда — щойно почали плодоносити, а батоги вже жовтіють, хоч видимих причин, вважають деякі господарі, немає. Та все ж причини є, і ми спробуємо в них детально розібратись. Це, приміром, можуть бути і шкідники, і надлишкова волога, і грибкові захворювання, і нестача світла чи поживних речовин тощо.

Дехто вважає, що обрізування плодових дерев слід виконувати напровесні або ж восени. А от досвідчені садівники радять обрізати абрикоси через два тижні після закінчення плодоношення, тобто влітку.

А ще поділимося рецептами смачнющого й запашного варення із зелених горіхів. Буде чим ласувати малечі взимку та пригощати гостей за чаюванням. До нових зустрічей!

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове