Архів
П’ятниця,
30 червня 2017 року

№ 50 (19495)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Західний вектор

ЛИТВА підписала контракт на закуповування природного газу в США.

Докладніше...
Викорінюють хабарництво

БРАЗИЛІЯ. Президент скасував свій візит на саміт G20 у Німеччині.

Докладніше...
Нова хвиля мігрантів

ІТАЛІЯ знову оголосила про закриття портів через наплив біженців.

Докладніше...
Ще крок до примирення

СЕРБІЯ і КОСОВО. Лідери країн виступили за відновлення діалогу.

Докладніше...
Вибори по-новому

У МОНГОЛІЇ вперше відбудеться другий тур президентських виборів.

Докладніше...
Плани змінюються

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Лідер Шотландії відкладає плани референдуму про незалежність.

Докладніше...
Дитсадки проти національної ідентичності

АВСТРІЯ. Глава МЗС виступив за закриття мусульманських дитсадків.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Беруть шинель» та йдуть додому

Михайло ВЕДМІДЬ.

НЕЗВАЖАЮЧИ на оголошене з 24 червня так зване хлібне перемир’я, бойовики продовжують гатити по позиціях Збройних сил України, зокрема й із заборонених мінськими угодами мінометів різних калібрів. Особливо активно противник порушує домовленості про припинення вогню ввечері та вночі, повідомляють у прес-центрі штабу АТО. У середу, 28 червня, один український військовослужбовець загинув, іще троє дістали поранень.

Кількома днями раніше, у понеділок, війна забрала життя молодої гарної і мужньої жінки з Одещини. «26 червня 2017 року під час виконання бойового завдання героїчно загинула наша землячка — Надія Морозова. Мешканка селища Окни, Надія Морозова в зоні проведення АТО мужньо і відважно захищала нашу Батьківщину від терористів. Під час ворожого обстрілу отримала поранення, несумісні з життям. Їй було всього 23… Без матері залишився неповнолітній синочок, без улюбленої доньки — батьки», — йдеться у повідомленні-некролозі Окнянської райдержадміністрації. Втім, за даними прес-центру штабу військової операції, загиблих того дня серед українських військовослужбовців не було. Не було їх, якщо вірити зведенням штабу, ні напередодні, 25 червня, ні наступної доби — 27-го...

Після знищення 24 червня силами Антитерористичної операції розвідувально-диверсійної групи «4-ї окремої мотострілецької бригади» з Алчевська («СВ» повідомляли про це у попередньому номері газети), близько 200 військовослужбовців зі складу цієї бригади виявили бажання звільнитися. Частина з них, не чекаючи відповідного дозволу командування, самовільно полишила місця несення служби. Про це інформує Головне управління розвідки МО України.

Військові розвідники також наводять останні приклади протиправних дій бойовиків стосовно місцевого населення та випадків небойових утрат. Під час вживання алкогольних напоїв на передових позиціях між військовослужбовцями «5-ї окремої мотострілецької бригади» (Макіївка) сталося збройне зіткнення, внаслідок якого один із них був застрелений товаришем по службі. Бойовики «11-го окремого мотострілецького полку», який дислокується в Донецьку, пограбували гараж місцевого мешканця та викрали автомобіль.

На відміну від військових цивільна маріонеткова адміністрація «ДНР» грабує населення не відкрито, а «цивілізованіше». Щоб примусити автовласників, які послуговуються українськими номерними знаками, до переведення транспортних засобів на «республіканську» реєстрацію, накладаються штрафи, а у разі їх несплати — автомобілі примусово відправляються на штрафмайданчик. Досить значна вартість перереєстрації на «документи і номерні знаки ДНР» (близько 15 тис. рос. рублів) та втрата можливості виїжджати на підконтрольні українській владі території викликає невдоволення серед місцевого населення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Самопоміч» в опалі
Читати
Звільняють від сміттєвої облоги
Читати
Скандальна репутація нагородам не завада
Читати
Вибори, вибори...
Читати
Знущаються із в’язнів
Читати
Немає нічого святого
Читати
Борги наші тяжкії
Читати
Оцінки вже не потрібні?
Читати
На боротьбу з АЧС
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове