Архів
П’ятниця,
30 червня 2017 року

№ 50 (19495)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Землю — державі!

Земля — це питання життя всього українського народу. Моя думка така: щоб не розколоти націю на багатих і бідних, не розпалювати ворожнечі між людьми, не породжувати соціальної несправедливості у суспільстві, потрібно передати землю у державну власність НАВІКИ.

Олексій КАПНІК.

м. Косів

Івано-Франківської області.

 

ВВАЖАЮ, що власником землі повинна бути тільки держава. А тим, хто на ній живе і прагне господарювати, треба здавати її в довгострокову оренду. Та олігархи і продажні чиновники вищого ешелону влади всупереч волі народу, але на догоду МВФ і транснаціональним корпораціям хочуть скасувати мораторій на продаж сільгоспугідь і запровадити ринок землі, щоб якомога швидше за безцінь загребти до своїх рук наші чорноземи. А те, що селяни на своїй землі стануть наймитами, їх не обходить.

Анатолій ПЕПЧУК.

с. Бужанка

Лисянського району

Черкаської області.

 

Про ринок землі не може бути й мови. Наважитися на такий цинічний крок, як продаж рідної матінки землі, може тільки затятий ворог свого народу. Не допустімо цього!

Григорій ОВЕРЧУК.

с. Лип’ятин

Хмільницького району

Вінницької області.

 

Наші державні керманичі, яких ми привели до влади, забули, що мають служити і дбати про добробут власного народу, а не своїх кишень, тим паче закордонних «нашіптувачів». Селяни категорично проти скасування мораторію на продаж угідь. Тому вкотре нагадують Президентові і Прем’єр-міністру про те, що без згоди народу вони не мають жодного права забирати в нього землю. Бо це призведе до перетворення його на рабів і подальшого знищення.

Микола ЯЦЕНКО.

м. Малин

Житомирської області.

 

Гройсман говорить, що ринок землі принесе блага селянам. Навіть по телебаченню крутять рекламу про те, що в таких державах, як Північна Корея, Куба, Венесуела, Конго, Туркменія та Україна не продається земля, тому там і погано живуть. Це ж треба рекламувати таку брехню! Не продаються угіддя в Канаді, Ізраїлі та багатьох інших успішних країнах. І селяни там не бідують. Тому пропоную питання про ринок землі зняти з порядку денного.

Хто хоче займатися сільським господарством, нехай бере наділи в оренду на взаємовигідніших умовах. Досить нам обіцянок. Ми вже навчені гірким досвідом приватизації промисловості. У результаті маємо руїни і безробіття, зате приватизатори озолотилися.

Іван КУЧЕРЯВЕНКО.

с. Свічкареве

Кобеляцького району

Полтавської області.

 

За роки незалежності в державі продано майже все. І що, ми від того краще зажили? Якщо дозволимо гендлювати землею сільськогосподарського призначення, то на українському селі (і не тільки на ньому) можна буде ставити хрест. Дай Боже помилитися.

Микола КОЛОМІЄЦЬ.

с. Красносілка

Олександрійського району

Кіровоградської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове