Архів
Вівторок,
27 червня 2017 року

№ 49 (19494)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Амбітний безпековий план

ЄВРОСОЮЗ. Лідери ЄС домовилися посилити зовнішні кордони.

Докладніше...
Стратегічна перемога

ІРАК. Дві третини Старого міста в Мосулі звільнено від бойовиків «ІДІЛ».

Докладніше...
«Хазяйка морів» підтримує статус

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ почала випробування свого найбільшого авіаносця.

Докладніше...
Утримали владу

АЛБАНІЯ. На парламентських виборах лідирує «Соціалістична партія».

Докладніше...
Виставили ультиматум

КАТАР отримав від арабських країн список їхніх вимог.

Докладніше...
Пригадали навіть доччині екзамени

ПІВДЕННА КОРЕЯ. Радниця екс-президента проведе три роки за гратами.

Докладніше...
Завершують справу

ПОЛЬЩА. Сейм проголосував за знесення у країні всіх пам’ятників радянської епохи, що прославляють комунізм.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

Скільки там того мільйона

Володимир ДАНЬКІВ.

На Черкащині зчинився неабиякий скандал довкола наміру комунального підприємства «АТП Черкаської обласної ради» придбати автомобіль за 1,4 мільйона доларів.

ПІСЛЯ ТОГО як повідомлення про оголошений тендер із посиланням на систему «ProZorro» оприлюднив інформресурс «Наші гроші», громадськість почала обурено обговорювати неадекватні забаганки регіональних владців. Адже йдеться про купівлю навіть не якогось там позашляховика, а суперпрестижного, неодмінно білого кольору, легковика «Infiniti Q70». У соцмережах загуло, як у розтривоженому вулику, та найбільше «на горіхи» перепало голові облради Олександру Вельбівцю, котрий у декларації скромно вказав було «Москвич» 1990 року випуску.

А от після аж надто оперативного коментаря директора цього КП з проханням не спекулювати на темі та роз’ясненнях, навіщо підприємству така автівка, черкащани розгнівались не на жарт. Спершу керівництво автопарку облради виправдовувалося, що вони працюють на госпрозрахунку й головним завданням перед собою ставлять отримання прибутку, а задля цього, мовляв, організовують зустрічі й супровід різних делегацій, зокрема й іноземних. Не гребують замовленнями приватних осіб, навіть обслуговують весілля та ювілеї. А наприкінці листа, розісланого місцевим засобам масової інформації, є й таке: «Крім того, в останні три роки підприємство надає послуги з перевезення вимушено переміщених осіб із зони проведення АТО, наш транспорт використовується для збору та доставки продовольства на фронт, перевезення посадових осіб під час будівництва фортифікаційних споруд на сході країни та іншого».

Що тут скажеш… Можна гніватись, вимагати гучних відставок і звільнень, однак чомусь напрошується як аналогія інший приклад чиновницького марнотратства й недолугості — ось уже три роки комунальне підприємство «Дирекція парків» Черкаської міськради будує в парку Хіміків громадську вбиральню, кошторисна вартість якої добігає 700 тисяч гривень. Подейкують, що грошей усе одно не вистачає. У народі цей об’єкт жартома охрестили «золотим унітазом Януковича» і пропонують на відкриття, що його вкотре обіцяють найближчим часом, обов’язково запросити когось із вищого керівництва держави.

Тим часом в області через недофінансування закриваються лікарні та школи, гостро постало питання виживання ПТУ. Незважаючи на сезонні латання, дедалі більше руйнуються дороги, «засубсидійовані» пенсіонери й малозабезпечені ледь зводять кінці з кінцями… Перелік проблем можна продовжувати, паперу не вистачить. А взагалі дивні вони, управлінські підходи й логіка наших можновладців...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гарант домовився
Читати
Iз «Євробаченням» не все гаразд?
Читати
Потрібні судна
Читати
Втратили на блокаді
Читати
Що турбує українців
Читати
«Новий формат захисту територій» уже незабаром
Читати
Чи законно конфіскували?
Читати
Шкідники атакують
Читати
Менше випікається хліба
Читати
Уряд нагодує
Читати





— А тепер розповідай, довговухий, як ти на своєму морковному полі нашого ведмедя завалив!..

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове