Архів
Вівторок,
20 червня 2017 року

№ 47 (19492)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Brexit невідворотний

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. У Брюсселі офіційно розпочалися переговори про вихід країни з Євросоюзу.

Докладніше...
Переможний другий тур

ФРАНЦІЯ. Партія Еммануеля Макрона здобула абсолютну більшість у парламенті.

Докладніше...
Нова атака коаліції

СИРІЯ. Урядовий військовий літак був збитий винищувачем ВПС США.

Докладніше...
Упереджувальний крок

НАТО на кордоні між Литвою і Польщею провів масштабні навчання.

Докладніше...
У вогняній пастці

ПОРТУГАЛІЯ. Центральний гірський район охопила масштабна лісова пожежа.

Докладніше...
Санкції не зупинили

ПІВНІЧНА КОРЕЯ знову проводить ракетні випробування.

Докладніше...
Розлучення по-каталонськи

ІСПАНІЯ. Каталонія вирішила провести 1 жовтня референдум про незалежність.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Переджнивні тривоги

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

НА ПОЛЯХ області дозріває 1 млн 12,5 тис. га ранніх зернових — 511 тис. га озимої пшениці, 252 тис. га озимого ячменю, 75 тис. га ярого ячменю, 50 тис. га гороху, а також овес, жито, ріпак і незначна площа ярої пшениці. Тривогу викликає посуха і ще те, що третина із 3,3 тис. комбайнів — радянських часів, які за добу можуть упорати лише до 10 гектарів. Сподіваються тут на традиційне підкріплення потужними агрегатами із західних областей, де жнивують пізніше. Для обговорення проблем аграрії регіону зібралися на День поля в Одеському селекційно-генетичному інституті. Цього року участь у семінарі взяла велика делегація сільгоспвиробників із Молдови, які виявляють інтерес до новітніх селекційних досягнень.

Розширюються «морські ворота»

НА ТРИ метри (із 16 до 19) поглиблюється прохідний канал у порту «Південний». Адміністрація морських портів України уклала контракт на ці роботи з китайською компанією China Harbour Engineering Company Ltd. Як повідомляють у Кабміні, виконання контракту на 1,065 млрд грн передбачається завершити до березня 2018 року, після чого завдяки заходу на причали порту значно більших суден українська економіка дістане додаткові можливості для розвитку.

З ким торгуємо?

НАЙАКТИВНІШІ торговельні відносини, за інформацією Державної фіскальної служби, в одеситів із Китаєм, США, Індією, Туреччиною та Єгиптом. У зовнішньоекономічній торгівлі цього року бере участь близько п’яти тисяч підприємств та підприємців області. До Одеси завозяться фрукти, вугілля, деякі промислові товари. Натомість за кордон найбільше відправляють пшеницю, кукурудзу, соняшникову олію. Останнім часом, до речі, експорт товарів суттєво перевищив імпорт.

Міцний кордон

ЗА ТАКОЮ назвою відбулися спільні десятиденні навчання на території Молдови та Одеської області. Крім СБУ, у маневрах взяли участь представники Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держприкордонслужби, Збройних сил України, а також відповідних силових відомств Молдови. Відпрацьовано ситуації, що вимагатимуть оперативного посилення охорони державних кордонів обох країн у разі терористичної загрози.

Митні «непорозуміння»

ГЕНЕРАЛЬНИЙ консул Туреччини в Одесі Джеміль Уфук Тогрул поскаржився голові обл-держадміністрації Максиму Степанову на роботу митниці. За словами дипломата, проблеми постали перед двома турецькими компаніями. Одна перевозить деревину в область, інша постачає сюди асфальт. Товари тривалий час не оформляються митницею одеських портів. Чільник ОДА назвав це непорозумінням та пообіцяв узяти питання під особистий контроль.

Житло для сиріт

ВИПУСКНИКИ дитячих будинків Білгорода-Дністровського отримали три однокімнатні квартири, в яких проживатимуть шість осіб. За місцевою програмою таке практикується другий рік. Усі квартири відремонтовано, мають утеплені стіни, броньовані двері, нову сантехніку. А місцеві підприємці допомогли із меблями, посудом та постільною білизною.

Iзолятор змінить дислокацію

МІН’ЮСТ виставив на продаж за конкурсним принципом державно-приватного партнерства одеський СІЗО площею 20 га. У власність інвестора відомий «Тюремний замок» перейде тільки після того, як той побудує за межею міста новий СІЗО. В разі успішного завершення такої угоди держава планує продати всі 100 слідчих ізоляторів країни. До відома, нинішнє СІЗО в Одесі побудоване ще 1894 року архітектором А. Томішком, арку головних воріт спроектував знаменитий Бернардацці. Свого часу в цій тюрмі сиділи Мішка Япончик, Лев Троцький, Григорій Котовський...

Юні винахідники

СТУДЕНТИ Комп’ютерної академії, що в Одесі, розробили пристрій, який допомагає людям зі слабким зором пересуватися містом. Інформація передається власнику звуком або вібросигналами, попереджаючи того про ями на дорозі та інші перешкоди. Ідею винаходу хлопцям подав викладач і куратор проекту Сергій Ляшенко. Між іншим, викладають у цьому міжнародному навчальному закладі фахові практики IT-галузі, найсвіжіші знання котрих не знайдеш у жодному посібнику.

Як в Одесі снігом «нагрілись»

ДИРЕКТОР КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» підозрюється в махінаціях при укладенні угод на прибирання та вивезення снігу з аеродрому. Встановлено, що з метою уникнення проведення відкритих торгів на послуги з очищення аеропорту від снігу гендиректор розділив тендерні пропозиції на окремі позиції для кількох підприємств з обмеженою відповідальністю. Відповідні роботи вартістю два мільйони гривень фактично не виконувалися. Справа передана до суду.

Відпочинок під охороною

КУРОРТНИЙ сезон набирає обертів. Щодня все більше відпочивальників прибуває на місцеві курорти. Задля їхньої безпеки на допомогу місцевим поліцейським відкомандировані бійці Національної гвардії. Зокрема, на охорону узбережжя в Затоці та Сергіївці відкомандировано 60 нацгвардійців. Головну увагу правоохоронці приділятимуть профілактиці злочинності у курортних містах та селищах, а також безпеці дорожнього руху.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть оборонці
Читати
«Паломництво» до поліклінік
Читати
Кажуть, що справно торгуємо
Читати
Головний дав команду
Читати
I екс-прем’єру перепало
Читати
Андрій Рева: адаптуймося
Читати
По всьому світу...
Читати
Готуються до дерибану
Читати
Доведеться пересуватися громадським транспортом
Читати
Повернули державі
Читати
Хто винен?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове