Архів
Вівторок,
20 червня 2017 року

№ 47 (19492)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Brexit невідворотний

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. У Брюсселі офіційно розпочалися переговори про вихід країни з Євросоюзу.

Докладніше...
Переможний другий тур

ФРАНЦІЯ. Партія Еммануеля Макрона здобула абсолютну більшість у парламенті.

Докладніше...
Нова атака коаліції

СИРІЯ. Урядовий військовий літак був збитий винищувачем ВПС США.

Докладніше...
Упереджувальний крок

НАТО на кордоні між Литвою і Польщею провів масштабні навчання.

Докладніше...
У вогняній пастці

ПОРТУГАЛІЯ. Центральний гірський район охопила масштабна лісова пожежа.

Докладніше...
Санкції не зупинили

ПІВНІЧНА КОРЕЯ знову проводить ракетні випробування.

Докладніше...
Розлучення по-каталонськи

ІСПАНІЯ. Каталонія вирішила провести 1 жовтня референдум про незалежність.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Вбивають своїх. За гроші

Михайло ВЕДМІДЬ.

ОБСТАНОВКА в зоні проведення Антитерористичної операції залишається напруженою. Проросійські незаконні формування продовжують застосовувати зброю проти українських воїнів. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, майже третина обстрілів противником позицій ЗСУ відбувається із важкого артилерійського озброєння. Вкотре загарбники поливали вогнем й одне із прифронтових селищ.

У суботу, 17 червня, близько 18.00 російські найманці з мінометів, які заборонені мінськими домовленостями, вчергове гатили по житловому сектору населеного пункту Бердянське, що неподалік Маріуполя. Снарядами було зруйновано дах та стелю одного з будинків на вулиці Морській. Одна з мін призвела до загоряння будівлі. Також значних пошкоджень зазнали ще кілька споруд, розташованих неподалік епіцентру вибуху ворожого боєприпасу. На щастя, минулося без жертв серед місцевого населення.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, 14 червня в Донецьку російськими «контролювальними особами» було заслухано «главу ДНР» Олександра Захарченка, якого звинувачують у недбалому ставленні до виконання службових обов’язків, що призвело до масштабного розкрадання отриманих із РФ коштів. «Очікується відставка з подальшим арештом низки посадовців в «уряді ДНР». Для забезпечення невідворотності покарання осіб, причетних до розкрадання російської допомоги, усім так званим державним службовцям і працівникам бюджетної сфери «ДНР/ЛНР» заборонено виїзд на територію України і відвідування «сірої зони», яка прилягає до лінії розмежування», — зазначають у ГУР міністерства.

Російське окупаційне командування під тиском щораз дужчого невдоволення особового складу було змушене розпочати виплату грошового забезпечення за виконання завдань на передових позиціях. Разом з тим більшість військовослужбовців не отримали очікуваних сум через запровадження нового порядку нарахування коштів (перебування у складі передових підрозділів не менш як 30 днів). Також викрились численні факти шахрайства штабних посадовців, які оформляли фіктивні довідки особам, що взагалі не перебували на передових позиціях.

Тим часом, повідомляє військова розвідка, зросла кількість випадків застосування командним складом надмірних покарань підлеглих та цивільних осіб, затриманих у районах розташування підрозділів. За незначні порушення військової дисципліни військовослужбовців відправляють «на яму» (звинувачених кидають у спеціально вириті котловани, з яких неможливо самостійно вибратись, харчування та воду їм можуть не подавати кілька діб). У «7-й окремій мотострілецькій бригаді (Брянка) продовжується практика покарання бойовиків у складі цілих підрозділів (взвод, рота). Так, особовому складу підрозділу, в якому стався випадок дезертирства, не виплачують чергову місячну зарплату під приводом відшкодування витрат на пошук втікача. Командир підрозділу «3-ї мотострілецької бригади» (Горлівка) віддав наказ відкрити вогонь по військово-службовцях, які побили офіцера та відмовились виконувати накази до одержання всієї заборгованості з грошового забезпечення, у результаті чого п’ятьох «бунтівників» вбито і двох поранено», — йдеться у донесенні.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Гинуть оборонці
Читати
«Паломництво» до поліклінік
Читати
Кажуть, що справно торгуємо
Читати
Головний дав команду
Читати
I екс-прем’єру перепало
Читати
Андрій Рева: адаптуймося
Читати
По всьому світу...
Читати
Готуються до дерибану
Читати
Доведеться пересуватися громадським транспортом
Читати
Повернули державі
Читати
Хто винен?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове