Архів
П’ятниця,
16 червня 2017 року

№ 46 (19491)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Щоб більше не втручалися

США. Сенат затвердив нові засоби впливу проти РФ.

Докладніше...
Урядова криза

РУМУНІЯ. Міністри правлячої коаліції подали у відставку.

Докладніше...
Рубль уже не валюта

БІЛОРУСЬ відмовилася від російського рубля.

Докладніше...
Де бідність — там нестабільність

АФГАНІСТАН. Світовий банк виділив понад півмільярда доларів на боротьбу з бідністю у країні.

Докладніше...
Чума без кордонів

У ПОЛЬЩІ зафіксовано перший цього року випадок ураження домашніх свиней африканською чумою.

Докладніше...
Є привід озброюватися

КАТАР попри кризу закуповує у США винищувачі F-15.

Докладніше...
По-сусідськи

ЄГИПЕТ віддасть два острови Саудівській Аравії.

Докладніше...
Вулиця не школа

КОЛУМБІЯ. У Боготі поліція розігнала страйк учителів сльозогінним газом і водометами.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Традиції

Диво дитячої творчості

Ганна Кліковка.

Запорізька область.

На фото автора: одна з переможниць фестивалю у номінації «Художня кераміка», володарка гран-прі у старшій віковій категорії Діана Берест із Миколаївського муніципального академічного коледжу зі своєю роботою.

ТРИ ДИВОВИЖНИХ дні, наповнені радістю творчості, натхненною роботою над виготовленням виробів гончарства, художньої кераміки подарувала талановитим дітям з різних куточків України Малобілозерська спеціалізована естетична школа-інтернат «Дивосвіт», що у Василівському районі Запорізької області.

Тут відбувся Всеукраїнський керамічний фестиваль обдарованої молоді «КерамДиво-2017». До села Мала Білозерка завітали вихованці загальноосвітніх навчальних закладів, училищ, коледжів, шкіл-інтернатів із Черкас, Миколаєва, Кременчука, Львова, Тульчина, Опішні, Запоріжжя та області.

«Цей фестиваль ми проводимо чотири роки поспіль, — розповіла директор закладу Яніна Овсієнко. — Головною його метою є привернути увагу молоді до невмирущої спадщини наших пращурів — гончарного мистецтва, одвічного поєднання людської душі і теплої глини. Гасло форуму — «Пишаюсь тим, що Українець». Учасники фестивалю привезли роботи, виготовлені вдома, а також продемонстрували свій хист у наших майстернях. Ми шукаємо обдаровану молодь, яку потрібно підтримати, спрямувати у правильне русло. Плекати майстрів із дітей потрібно змалку, терпляче і з любов’ю. Але важлива не лише майстерність, а й національний дух, тільки він живить справжній талант. Ми створили всі умови, щоб молоді люди з різних регіонів України протягом цих трьох днів стали однією командою, налаштованою на творчість, а також на знайомство з культурною спадщиною, народними традиціями, звичаями».

На фестивалі панувала надзвичайно дружня атмосфера. Немає сумнівів: в Україні формується молода генерація творчої інтелігенції, справжніх патріотів. Треба було бачити, як сяяли очі дітей, коли вони в поті чола трудилися над виробами, як раділи, коли під час майстер-класів їхні вироби хвалили уславлені гончарі Запоріжжя.

Всі учасники «КерамДива» отримали дипломи, подарунки, були визначені переможці фестивалю в різних номінаціях. Гості відвідали уславлену Хортицю, побачили тутешні степи, ознайомились із культурними надбаннями Запорізького краю. Усім сподобались цікаві інтелектуальні змагання, чарівні сільські вечори у теплому колі друзів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
АТО «не працює»
Читати
«Безвізом» користуються
Читати
Набув чинності закон
Читати
Війни на дорогах
Читати
Нема на що жити
Читати
Увага: кір!
Читати
Українець у душі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове