Архів
П’ятниця,
16 червня 2017 року

№ 46 (19491)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Щоб більше не втручалися

США. Сенат затвердив нові засоби впливу проти РФ.

Докладніше...
Урядова криза

РУМУНІЯ. Міністри правлячої коаліції подали у відставку.

Докладніше...
Рубль уже не валюта

БІЛОРУСЬ відмовилася від російського рубля.

Докладніше...
Де бідність — там нестабільність

АФГАНІСТАН. Світовий банк виділив понад півмільярда доларів на боротьбу з бідністю у країні.

Докладніше...
Чума без кордонів

У ПОЛЬЩІ зафіксовано перший цього року випадок ураження домашніх свиней африканською чумою.

Докладніше...
Є привід озброюватися

КАТАР попри кризу закуповує у США винищувачі F-15.

Докладніше...
По-сусідськи

ЄГИПЕТ віддасть два острови Саудівській Аравії.

Докладніше...
Вулиця не школа

КОЛУМБІЯ. У Боготі поліція розігнала страйк учителів сльозогінним газом і водометами.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Байки-бабайки для бойовиків

Михайло ВЕДМІДЬ.

ІНТЕНСИВНІСТЬ ворожого вогню в зоні проведення АТО «стабілізувалася»: за три доби з початку тижня бойовики щодня понад 50 разів обстрілювали позиції ЗСУ. На всіх напрямках гатили з різних видів зброї, зокрема й важкої, забороненої мінськими угодами. Внаслідок обстрілів та бойових сутичок за цей період дістали поранень півтора десятка наших захисників, двоє загинули.

Непереливки й місцевим цивільним. У ніч на четвер, 15 червня, бойовики з важкої артилерії били по житлових будинках у Сухій Балці, що неподалік окупованої Горлівки. Українська сторона СЦКК повідомила, що внаслідок прямого влучення великокаліберного снаряду в будинок на вулиці Молодіжній загинув його 52-річний власник. Ще три будинки на цій вулиці пошкоджені частково, обірвані дроти лінії електропередачі, селище залишилося без світла. Крім цього, перебито газову трубу та пошкоджено водонапірну башту.

Вчора вранці бойовики вчергове обстріляли багатостраждальну Мар’їнку. Про це повідомив глава ДонВЦА Павло Жебрівський: «...близько сьомої години ранку знову обстріляли селище. Цього разу — з Градів-П («Партизан»). Щонайменше три приватні будинки значно пошкоджені. Згідно з попередніми даними, серед цивільних ніхто не постраждав».

За оперативними даними групи «Інформаційний опір», агентура «МГБ ЛНР» веде активну роботу з розповсюдження «потрібних» чуток із приводу загострення ситуації поблизу села Жолобок, де українським військам вдалося просунутися на 1.5 км в глиб «сірої зони». Версії такі: 1. Разом із ЗСУ село атакували підрозділи «польських найманців» (з невідомих причин в «ЛНР» давно культивується ненависть саме до Польщі), але, не витримавши бою з бойовиками, відступили, кинувши «новітню американську зброю». 2. Захоплених у полон під час атаки поблизу Жолобка «ополченців», яких показали в роликах СБУ, пізніше начебто розстріляли (як варіант — у потилицю з пістолета перед шеренгою бійців «Правого сектору»). 3. До Дніпра потягами та літаками доправляють «сотні поранених «укропів». 4. Підрозділами ЗСУ неподалік Бахмутської траси командує якась «група американських полковників, перевдягнених в «укропів» (це повна «версія навпаки» стосовно російських офіцерів, які командують підрозділами бойовиків). Не страждають від браку фантазії і в «ДНР». Там російські куратори-штабісти циркулярно довели командирам підрозділів відомості про те, що противник (тобто ЗСУ) практично в режимі он-лайн «отримує розвідувальну інформацію з космічних апаратів США». В з’язку з цим командирам вказують на необхідність враховувати цей фактор «при організації та плануванні бойової діяльності». Загальновідомим є факт, підкреслюють в «ІО», що Сполучені Штати завжди вкрай обмежено надають подібну інформацію навіть найближчим союзникам.

Тим часом із РФ на Донбас вчора вранці вдерся черговий, уже 66-й, так званий гуманітарний конвой. У Держприкордонслужбі України з цього приводу зазначили, що у 55 вантажівках перевозили начебто дитячі харчові набори та медикаменти. Однак можливості перевірити це у зведеної групи не було, тому що вантаж переміщувавсь у закритих упаковках. До речі, самі транспортні засоби були заповнені лише на 60%. Цікаво, з яким «грузом» повертатимуться до Росії?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
АТО «не працює»
Читати
«Безвізом» користуються
Читати
Набув чинності закон
Читати
Війни на дорогах
Читати
Нема на що жити
Читати
Увага: кір!
Читати
Українець у душі
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове