Архів
П’ятниця,
16 червня 2017 року

№ 46 (19491)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Репліка

Подарунок для олігарха

Людмила ДОБРОВОЛЬСЬКА.

м. Кагарлик

Київської області.

ОДЕРЖАВШИ «газовий» рахунок за квітень, подумала, що сталася помилка: ціну кубометра газу було вказано 6,9579 грн замість уже звичних 6,879. Та з’ясувала, що ні, не помилка. Виявляється, у березні Кабмін своєю постановою дозволив постачальникам газу збільшити максимальну націнку на свої послуги. А постачальники — так звані обл- і міськгази, патроном яких залишається Фірташ. Мабуть, давня коаліційно-корупційна дружба кабмінівських високопосадовців із одіозним олігархом і спричинила таку антинародну постанову. Чи не тому платіжки за березень газовики людям не надіслали — мабуть, довго розмірковували, скільки ще здерти з українців, щоб, як то кажуть, і кози були цілі (тобто народ надто не ремствував), і вовки ситі (самим куш зірвати). Вочевидь, додалась і проблема з абонплатою за газ, запровадження якої через суспільний резонанс поки що відклали.

Здавалося б, яка дрібниця — всього 8 копійок! Та недарма кажуть: з миру по нитці — голому сорочка. І та «сорочка»-подарунок для Фірташа обійдеться українцям, як пишуть фахівці, у 952 млн гривень. Ось так і накапав майже мільярд із отих восьми копійок!

Чому українська (та чи справді українська?) влада клопочеться про такі подарунки фірташам та їм подібним, що наживаються на праці всього народу? Питання риторичне. А відповіді можна шукати в народній творчості: «Рука руку миє», «Ворон ворону ока не виклює», «Ти мені — я тобі»…

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове