Архів
Вівторок,
13 червня 2017 року

№ 45 (19490)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Прогнозований результат

ФРАНЦІЯ. Партія Еммануеля Макрона здобула більшість у першому турі парламентських виборів.

Докладніше...
Теж вибори, але дострокові

КОСОВО. Коаліція, очолювана колишніми польовими командирами, виграє парламентські вибори.

Докладніше...
Несподівана відповідь «Газпрому»

МОЛДОВА не збирається оплачувати «Газпрому» борги Придністров’я за спожитий газ.

Докладніше...
Перемога з гірчинкою

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Результати дострокових парламентських виборів обвалили фунт.

Докладніше...
Збройна підтримка

ТУРЕЧЧИНА відправляє свої війська до Катару.

Докладніше...
Подвійний теракт

ІРАН. У Тегерані скоєно збройний напад на будівлю парламенту.

Докладніше...
Домівки змиває

У ПАР вирує шторм — найпотужніший за останні понад три десятиліття.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

На всі випадки життя

Маргарита СИТНИК.

У СПРАВІ тимчасово відстороненого голови ДФС Р. Насірова новий виток — слідчі виявили в нього незданий паспорт Великої Британії, достовірність якого підтверджена у британському посольстві (посадовець набув британське громадянство в січні 2013 року). У зв’язку з цим детективи НАБУ та прокурори САП скерували клопотання до Солом’янського райсуду Києва про стягнення внесеної за нього застави в розмірі 100 млн грн у держскарбницю. Однак служителі Феміди його не задовольнили. «Ми, звичайно, будемо дотримуватися рішення суду. Можливо, повернемося до теми паспорта дещо згодом», — прокоментував прокурор САП Р. Симків.

I сміх і гріх

РЕЗУЛЬТАТИ гучної спецоперації з арешту екс-посадовців податкової системи часів В. Януковича, проведеної 24 травня, відлунюють і досі. Суд частково задовольнив клопотання Військової прокуратури і наклав арешт на частину майна колишнього начальника Податкової інспекції Шевченківського району столиці В. Башука, вилучене під час його затримання. Це, зокрема, золоті каблучка, хрестик і ланцюжок, шість тисяч гривень, 102 долари США, купюра номіналом 50 млрд доларів Зімбабве (очевидно, подарована кимсь як сувенір), валюта ОАЕ в сумі 560 дирхамів (152 дол. США), три євро, стартовий пакет мобільного оператора із SIM-картою, карта «Укргазбанку», фотографія, гаманець, ключ від індивідуального банківського сейфа й сумка. Як бачимо, нічого незвичайного у В. Башука не було (або правоохоронці не знайшли). Формується стійке враження, що вся спецоперація — ефектний фарс, і шкурка вичинки явно не варта...

Рука Кремля

ПЕРШОГО червня стався напад на колишніх бійців-добровольців АТО чеченського походження А. Окуєву та А. Осмаєва. За попередньою інформацією, кілер відрекомендувався французьким журналістом і запросив подружжя на зустріч, а потім у машині вистрілив в Адама. Дружина останнього Аміна вистрелила у відповідь, серйозно поранивши нападника. Вона вважає, що до злочину причетний професійний кілер, якого готували у ФСБ чи ГРУ Росії. Припущення Аміни днями підтвердив міністр внутрішніх справ А. Аваков. За його словами, замах на А. Окуєву та А. Османова був елементом у ланцюжку інших злочинів, а тягнеться він до вищого керівництва РФ. Міністр стверджує, що підозрюваний перебуває у задовільному стані, що полегшує процес допиту, а саме слідство просувається дуже швидко.

Винних покарають

СЛІДСТВОМ установлено трьох організаторів сутичок, що сталися в Дніпрі 9 травня під час заходів, присвячених Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні і внаслідок яких постраждало 14 осіб. За словами заступника прокурора Дніпропетровської області Р. Токаря, також вдалось ідентифікувати двох чоловіків, які платили гроші «тітушкам». Однак поки що не виходить встановити особи співробітників поліцейських полку особливого призначення, які били учасників акції, оскільки вони були одягнуті в камуфляжну уніформу. Загалом правоохоронці ототожнили 25 осіб, які брали участь у сутичках.

Продовжують торгувати оцінками...

ВИКЛАДАЧ Ужгородського національного університету кандидат юридичних наук вимагав зі студента хабар у розмірі 300 доларів за успішне складання іспиту. Згідно з повідомленням правоохоронців, зловмисника затримано під стінами навчального закладу, де він одержав частину грошей. За фактом правопорушення відкрито кримінальне провадження за ч. 3-ю ст. 368-ї («прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою») Кримінального кодексу.

...і посадами

ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ прес-служби СБУ, викрито групу зловмисників, які планували «продаж» посади керівника одного з державних аграрних підприємств Харківщини. Троє чоловіків, один із яких — колишній працівник податкової, запропонували керівникові великого фермерського господарства за 70 тисяч доларів забезпечити перемогу в тендері на вакантну посаду, на яку той офіційно подав документи. Гарантувати потрібне рішення пообіцяв один із керівників середньої ланки Міністерства аграрної політики.

Трьох зловмисників затримано у Києві, Харкові та Одесі, згідно зі ст. 208-ю Кримінального процесуального кодексу, в момент отримання від посередників обумовлених частин хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3-ю ст. 369-2 Кримінального кодексу.

Повернули землю

КИЇВСЬКИЙ апеляційний господарський суд 6 червня повернув на користь громади Броварів 94,7 га землі поблизу Києва, які опосередковано належали родичеві прем’єра Росії Д. Медведєва В. Поліщуку (власник супермаркетів електроніки «Ельдорадо» і чоловік небоги дружини Медведєва).

Нагадаємо, 2013 року броварські депутати проголосували за передачу земель колишнього ДП «Радіопередавальний центр» в оренду 48 громадянам для ведення сільського господарства, а ті відразу передали свої ділянки ТОВ «Компанія Інтер-профіт», пов’язаному з В. Поліщуком. Наступним разом міськрада підтримала рішення про надання землям нового статусу — під промислову забудову. У зв’язку з оборудкою колишньому заступникові начальника головного управління Держземагентства у Київській області С. Губіну оголошено про підозру в незаконному наданні дозволів на розробку проектів землеустрою вищезгаданої ділянки.

Ласа до грошей

НА ХАБАРІ у сумі п’ять мільйонів доларів «погоріла» уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що здійснює тимчасову адміністрацію в одному з київських банків, головний офіс якого розташований у Дніпрі. За словами генпрокурора Ю. Луценка, таку високу плату вона вимагала за невтручання ліквідаторів та інших осіб фонду в порядок погашення банківськими установами зобов’язань перед кредиторами та реалізацію високоліквідних активів за заниженими цінами.

Печерський райсуд Києва обрав чиновниці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 130 млн грн.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
З піснями і танцями
Читати
Купуватимемо норвезький газ...
Читати
...і американське вугілля
Читати
Прем’єр обіцяє
Читати
Менше працював — менше отримуватимеш
Читати
А поліції все більше і більше
Читати
Гендерна невідповідність
Читати
Недостатньо підтримуємо патріотів?
Читати
На Сумщині — лихо
Читати





— Що думаю про ціни? Вимкніть мікрофон, тоді скажу. Не хочу, щоб колишні учні почули, які я слова знаю...

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове