Архів
Вівторок,
13 червня 2017 року

№ 45 (19490)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Медична практика

Кіста на нирці

Любов САЛІЙ, фітотерапевт.

«Після автомобільної аварії на травмованій нирці утворилися дві кісти. Чи можна їх лікувати народними методами?»

З таким запитанням до редакції звернувся Анатолій П. із міста Очаків Миколаївської області.

ЗАГАЛОМ кісти на нирці не небезпечні, доки вони не збільшуються та не стискають судини, тим самим порушуючи кровопостачання органа та утруднюючи сечовипускання.

Передусім варто перейти на здорове раціональне харчування. Зокрема, взяти за правило хар-чуватися п’ять-шість разів на день, до того ж невеликими порціями. Їжа має містити якомога менше речовин, які подразнюють нирки.

Треба відмовитися від газованих напоїв, солоних і копчених продуктів, бобових, жирних м’ясних та грибних наварів, сметани й вершків. Обмежити споживання солодощів, замінивши їх медом. Їжу не солити, а підсолювати (добова норма — три-п’ять грамів солі). У раціоні має бути багато овочів, фруктів, кисломолочних продуктів. Окрім того, пити до двох літрів води на день.

Розпочинаючи лікування кісти нирки засобами фітотерапії, доцільно провести очищення організму з допомогою зерна вівса посівного, трави парила звичайного, інших рослинних зборів.

Саме час приготувати сік із листків лопуха великого. Приймати впродовж усього літа по столовій ложці тричі на день до їди. Зберігають його в холодильнику не більш як дві доби.

100 г листків лопуха перекрутити на м’ясорубці й зберігати в холодильнику в скляній банці. Отриману «кашку» спожити за три дні, затим готувати свіжу, і так робити місяць.

Можна також застосовувати відвар висушеного коріння лопуха. Для цього столову ложку з гіркою подрібненої сировини залити 0,5 л окропу, кип’ятити п’ять хвилин на слабкому вогні. Ніч настояти, вранці процідити. Відвар випити за три заходи до їди. Прийом повторювати щодня впродовж одного-двох місяців.

Чайна ложка з гіркою висушеної подрібненої трави чистотілу звичайного залити 500 мл води, млоїти п’ять хвилин, ніч настояти, вранці процідити. Відвар випити за три прийоми до їди. Повторювати щодня протягом місяця.

Помічний і законсервований горілкою свіжовичавлений сік рослини (у співвідношенні 1:1). Пити місяць по 15-20 крапель, розводячи їх 100 мл води чи молока, тричі на день до їди. Доцільно проводити до чотирьох таких курсів лікування, надто навесні й восени.

1 кг подрібненого часнику залити літром холодної перевареної води, настоювати за температури 15-20 градусів місяць. Процідити, приймати по одній-дві столові ложки тричі на день, запиваючи 0,5 склянки молока. Лікування повторювати щокварталу.

Помічний збір лікарських рослин із висушених і подрібнених пелюсток волошки синьої, трави підмаренника звичайного, пагонів омели білої, трави буквиці лікарської, материнки звичайної (взятих порівну). Цілющий відвар готують так: увечері залити 0,5 л окропу столову ложку з гіркою суміші трав, млоїти п’ять хвилин, ніч настояти. Випити за день.

Зауважимо: не варто розраховувати на миттєве одужання та сподіватися, що кісти швидко зникнуть. Зцілення від цієї недуги тривале. Наберіться терпіння й наполегливо застосовуйте природні засоби.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове