Архів
Середа,
7 червня 2017 року

№ 43 (19488)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Нічний теракт

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за теракт у Лондоні.

Докладніше...
Альянс розширюється

ЧОРНОГОРІЯ офіційно стала 29-м членом НАТО.

Докладніше...
Рішуче захищатимуть Землю

НІМЕЧЧИНА. Канцлер Ангела Меркель висловила глибокий жаль через намір США вийти з Паризької кліматичної угоди.

Докладніше...
Дипломатична криза

КАТАР. Одразу сім держав розірвали дипломатичні зв’язки з цією країною.

Докладніше...
Увірвався терпець

У ПОЛЬЩІ відбувається протест таксистів.

Докладніше...
Урядове перезавантаження

МАКЕДОНІЯ. Парламент схвалив новий уряд.

Докладніше...
Загроза для людства

ПІВНІЧНА КОРЕЯ заявила про продовження розвитку ядерної програми попри санкції ООН.

Докладніше...
Кара через десятиліття

У ЧИЛІ виголошено вирок 106-м співробітникам спецслужб Августо Піночета.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Олімпійський день у козацьких Лубнах

Микола МОТОРНИЙ.

(Київ — Лубни — Київ).

Фото автора.

У столиці Посульського краю — славному козацькому місті Лубни на Полтавщині пройшов традиційний Олімпійський день, в рамках якого на Олімпійський урок в актовій залі місцевого лісотехнічного коледжу зібралося майже 500 школярів Лубенського району. А на стадіоні навчального закладу вісім футбольних команд змагалися за Кубок Андрія Біби.

ОРГАНІЗАТОРИ Олімпійського дня склали його програму так, щоб усі юні спортсмени мали можливість і повболівати за команди на полі, й узяти участь в Олімпійському уроці. Його провели легенда українського футболу — заслужений майстер спорту, найкращий футболіст СРСР-1966, колишній капітан київського «Динамо», президент Всеукраїнського клубу «Шкіряний м’яч» Андрій Біба та віце-президент Асоціації аматорського футболу України Олександр Каденко.

Студенти коледжу підготували відео-фоторозповідь про славну історію київського «Динамо», яке 13 травня цього року відсвяткувало 90-річчя, та про шлях Андрія Біби до футбольних вершин. А потім у рамках Олімпійського уроку відбулася прес-конференція. Молодь дуже чекала цієї події. За півтори години пролунало кількадесят різних запитань до іменитих гостей. Відповідали разом — Біба і Каденко. А ще співали. І гості, і студенти, і викладачі. А віншувало Олімпійський урок виконання Гімну України. Увесь зал в єдиному пориві заспівав: «Ще не вмерли України ні слава, ні воля...» Це була подяка і шана воїнам-захисникам рідної землі.

А як же розгорталися баталії на футбольній арені? Після групового турніру (по чотири команди у двох групах) боротьбу за нагороди продовжила лише половина учасників Кубка Андрія Біби. У матчі за бронзові медалі зустрілися команди лубенських шостої і восьмої шкіл. Сильнішими виявилися хлопці ЗОШ-8 — 3:0.

Напруженим видався фінальний поєдинок, в якому зустрілися першокурсники лісотехнічного коледжу та команда ЗОШ-4. Два тайми з півтора десятками небезпечних моментів біля обох воріт так і не визначили володаря головного призу. Згідно з регламентом змагань, команди почали виконувати пенальті. Майбутні лісівники були влучнішими, вони змусили тричі поспіль капітулювати голкіпера суперника. Натомість футболістам ЗОШ-4 так і не вдалося бодай «розмочити» рахунок. У підсумку — 3:0 — на користь господарів турніру. Тож принаймні до наступного травня Кубок Андрія Біби займе достойне місце в спортивному музеї лісотехнічного коледжу, яким керує Роман Сендзюк.

Чемпіон і призери отримали кубки, а гравці — медалі різних гатунків і дипломи Комітету з фізичного виховання та спорту. У кожній команді визначили найкращого гравця. Їх відзначили спеціальними подарунками від Національного олімпійського комітету України. Також найкращим гравцям та тренерам усіх команд вручили сувеніри Федерації футболу України.

Звичайно, без підтримки небайдужих людей достойно провести такий захід було б неможливо. Оргкомітет футбольного турніру та Олімпійського дня в Лубнах висловлює щиросердну подяку за допомогу в його організації Вадимові Костюченку (Федерація футболу України), Сергію Бубці та Наталії Коваленко (Національний олімпійський комітет України), Вадимові Стеценку, Тамілі Дудко, Станіславові Федорову та Вікторові Микитенку (Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України), Федору Шпигу та Олександру Каденку (Асоціація аматорського футболу України); Романові Сендзюку, Василеві Сподаренку.

А гостинні Лубни запрошують 14-15 вересня нинішнього року на Всеукраїнський турнір «Кубок «Юність Посулля», присвячений пам’яті багаторічного головного редактора газети «Сільські вісті», Героя України Івана Васильовича Сподаренка. Змагатимуться студентські колективи Полтавщини, Черкащини, Чернігівщини та міста Києва.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Назбирали трохи грошей
Читати
Той, хто служив суспільству
Читати
На економічному дні
Читати
Ще й воюємо
Читати
Перезимуємо в теплі
Читати
Європа підганяє
Читати
Чи допоможе візовий заслін?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове