Архів
Середа,
7 червня 2017 року

№ 43 (19488)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Нічний теракт

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за теракт у Лондоні.

Докладніше...
Альянс розширюється

ЧОРНОГОРІЯ офіційно стала 29-м членом НАТО.

Докладніше...
Рішуче захищатимуть Землю

НІМЕЧЧИНА. Канцлер Ангела Меркель висловила глибокий жаль через намір США вийти з Паризької кліматичної угоди.

Докладніше...
Дипломатична криза

КАТАР. Одразу сім держав розірвали дипломатичні зв’язки з цією країною.

Докладніше...
Увірвався терпець

У ПОЛЬЩІ відбувається протест таксистів.

Докладніше...
Урядове перезавантаження

МАКЕДОНІЯ. Парламент схвалив новий уряд.

Докладніше...
Загроза для людства

ПІВНІЧНА КОРЕЯ заявила про продовження розвитку ядерної програми попри санкції ООН.

Докладніше...
Кара через десятиліття

У ЧИЛІ виголошено вирок 106-м співробітникам спецслужб Августо Піночета.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Запоріжжя

Поле набирається сил

Ганна КЛІКОВКА.

АГРАРІЇ відзначають, що 39 відсотків посівів озимих зернових перебувають у хорошому стані, 51 — у задовільному, а 9,9 відсотка — у слабкому і зрідженому. Загинула озимина на незначній частині посівних площ. Чиновники обласного Департаменту, що опікуються аграрним сектором, висловлюють сподівання, що область таки виростить запланований урожай — 2,4 мільйона тонн зерна. Але досвід і погодні «вибрики» навчають хліборобів бути обережними з прогнозами. Весна в південних регіонах була важкою, які сюрпризи піднесе літо, знає лише Бог.

День ферми

ТВАРИННИКИ з усієї України відзначили Національний день ферми в Кам’янсько-Дніпровському районі на базі добре відомого в державі ПАТ «Племзавод «Степний». Такий захід відбувся вперше, він став тематичним та комунікаційним майданчиком для більш ніж 300 спеціалістів. Господарі поділилися з гостями своїми здобутками щодо упровадження у галузь передових технологій, зокрема з питань заготівлі кормів, ефективного використання техніки, годівлі, утримання, доїння та лікування ВРХ.

Учасникам заходу влаштували виставку-дегустацію молочних та м’ясних продуктів ПАТ «Племзавод «Степний», показали всі блоки його молочного комплексу, доїльні зали, продемонстрували в роботі кормозаготівельну техніку, ознайомили з методикою правильного закладання сінажу.

«Мотор Січ» у Піднебесній

СПІЛЬНИМИ зусиллями китайської компанії та українського підприємства «Мотор Січ» будується завод у місті Чунцін. Із цим потужним промисловим центром, розташованим у центральній частині КНР, у Запоріжжя склалися партнерські відносини. Нове підприємство вироблятиме та обслуговуватиме авіадвигуни за українськими технологіями.

За словами директора зі зв’язків із громадськістю «Мотор Січі» Анатолія Малиша, завод споруджується з 2016 року. Будівництво здійснюється поетапно, завершити його планується наступного року. Всі фінансові зобов’язання взяла на себе китайська сторона. Водночас ведуться переговори про співпрацю з інвесторами із Піднебесної щодо модернізації виробничих та проектних потужностей «Мотор Січі».

А поливати нічим

СПРИТНИКИ у Якимівському районі під покровом ночі один раз, а потім другий демонтували поливні мережі, щоб здати їх на брухт. За словами керівника району Олександра Правосуда, фермери самі знаходили крадіїв, забирали у них труби і встановлювали на місце. Лише тоді підключилася поліція...

Землі району — зона ризикованого землеробства, тут без поливу марно сподіватися на врожай. Хай як не було б скрутно, сільгоспвиробники вимушені купувати дощувальну техніку. Загалом в 16 районах області 240 тисяч гектарів зрошуваних угідь. Однак щороку поливається лише 20 відсотків їх. Решта поливних земель не використовується повноцінно, бо на відновлення десятиліттями знищуваних систем зрошення необхідні великі капіталовкладення.

Європа у Балковому

ТИЖДЕНЬ Днів Європи в області запам’ятається жителям села Балкове, що в Токмацькому районі. Проведення тут святкових заходів було не випадковим: коштом Європейського Союзу для місцевого СОК «Відродження-2015» закуплено техніку для переробки рослинних решток на енергетичні паливні брикети. Також з допомогою європейських інвесторів придбано сільськогосподарські машини для цеху очищення, переробки та пакування зернових і готової продукції. У присутності гостей свята їх урочисто запустили й отримали перші кілограми борошна та круп. Селяни сподіваються, що завдяки кооперативу громада матиме можливість заробляти й розвиватися.

З бліндажу — в ефір

В ЕФІРІ «Радіо Запоріжжя» відбулася прем’єра радіоп’єси «Бліндаж», автором якої є журналіст і учасник АТО Герман Дубінін. У військо він пішов у шосту хвилю мобілізації. Після вишколу на Яворівському полігоні Герману довелося служити у 2-му дивізіоні 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади сухопутних військ Збройних сил України. У Луганській і Донецькій областях він пізнав гіркий смак війни. Хворів, лікувався по шпиталях, де частинами складалася п’єса «Бліндаж». Вона яскраво передає атмосферу передової, а характери своїх героїв Герман «списав» з бойових побратимів. Завершив прив’язку твору до радіоефіру Герман Дубінін, повернувшись із зони АТО. Допоміг йому це зробити колега звукорежисер Сергій Конашевич.

Лунали «Таврійські сурми»

У МЕЛІТОПОЛІ відбувся восьмий фестиваль духової та естрадної музики «Таврійські сурми», який проводиться раз на два роки. Близько 700 учасників фестивалю пройшли маршем центральною вулицею міста і дали великий концерт на площі Перемоги. Протягом двох днів за звання найкращого колективу змагалися 30 оркестрів із 10 міст України. Незабутні враження городянам подарували оркестри з Одеси, Харкова, Запоріжжя, Енергодара, Кропивницького, Мелітополя і Мелітопольського району, які запалили глядачів яскравим дійством.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Назбирали трохи грошей
Читати
Той, хто служив суспільству
Читати
На економічному дні
Читати
Ще й воюємо
Читати
Перезимуємо в теплі
Читати
Європа підганяє
Читати
Чи допоможе візовий заслін?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове