Архів
Вівторок,
30 травня 2017 року

№ 41 (19486)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Підтримував Україну

США. Помер відомий політолог і державний діяч Збігнєв Бжезінський.

Докладніше...
Дедалі важче домовлятись

ІТАЛІЯ. На острові Сицилія відбувся 43-й саміт країн Великої сімки (G7).

Докладніше...
Ультиматум сепаратистів

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Шотландські сепаратисти висунули ультиматум Лондону.

Докладніше...
Останній бастіон «ІДІЛ»

ІРАК. Шиїтські ополченці звільнили від бойовиків «ІДІЛ» західні підступи до Мосула.

Докладніше...
Не всі згодні

КИТАЙ засудив заяву лідерів G7 щодо спірних територій в оточуючих його морях.

Докладніше...
Виклик опозиції

У ВЕНЕСУЕЛІ запроваджується конституційна реформа.

Докладніше...
Мігрантське «паломництво»

ЄВРОСОЮЗ. Понад 6,6 млн мігрантів очікують можливості потрапити до Європи.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

Iванющенко вже непідсудний?

Михайло ГУБАШ.

ДВА КРИМІНАЛЬНИХ провадження, в яких фігурує авторитетний екс-«регіонал» Юрій Іванющенко, зазнали фіаско. Про це пише видання «Олігарх», повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Перша справа, відкрита ще за попередньої влади в 2013 році, стосується зловживань при освоєнні «Кіотських грошей». Усі об’єкти фірми, пов’язаної з Іванющенком, знаходяться на тимчасово окупованій території, тому ні слідство, ні експерти не мають туди доступу. Фактично розвалено й друге кримінальне провадження — щодо захоплення ринку «7-й кілометр» в Одесі. Постраждалий — колишній співвласник ринку депутат Одеської облради Віктор Добрянський — відмовився від своїх попередніх свідчень, як тільки дійшло до суду. «На цьому справа також зупинилася», — констатував Ю. Луценко.

Все йде до того, зазначає видання, що незабаром Іванющенка буде знято з розшуку українською владою...

Заповідні землі повернули ландшафтному парку

НА МИКОЛАЇВЩИНІ чиновники Очаківської райдержадміністрації незаконно передали у приватну власність 9 гектарів, розташованих у межах об’єкта природно-заповідного фонду — регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса». Ця земельна ділянка має особливу екологічну, наукову та естетичну цінність, вона входить у прибережні захисні смуги Чорного моря та озер Чернине і Черепашине, тут дуже різноманітне рослинництво, зокрема унікальне орхідейне поле, та водяться близько 60 видів тварин, занесених до Червоної книги України. Такі особливі землі законодавством заборонено передавати у приватну власність. Саме тому облпрокуратура подала позов про скасування протиправного розпорядження РДА. Днями суд повністю задовольнив позовні вимоги і повернув дуже цінні землі заповіднику.

Неллі Штепа зібралась
у Президенти

КОЛИШНЬОМУ міському голові Слов’янська суд учергове подовжив термін перебування за ґратами — до 25 липня (заарештували її ще у липні 2014 року, а на посаді вона перебувала з жовтня 2010-го). За сепаратизм та тероризм скандальній діячці загрожує довічне ув’язнення. Втім, сама Н. Штепа вважає, що перебування в СІЗО тільки сприятиме її політичній кар’єрі: усе, мовляв, переміниться, і вона, вийшовши на свободу, балотуватиметься на посаду Президента України. До речі, серед своїх майбутніх конкурентів на президентських виборах одіозна екс-мерша називає Надію Савченко та Юлію Тимошенко. Тим самим дала привід підозрювати її не лише в сепаратизмі та тероризмі, а й у неабиякому оптимізмі та... фемінізмі.

Диверсанти за Ґратами

ЗЛОВМИСНИКА, який у складі диверсійної групи намагався підірвати об’єкти у Запорізькій області, засуджено до 12 років позбавлення волі. Свою чорну справу диверсант планував учинити на початку липня 2014 року. Спільно з уже засудженими до реальних строків покарання двома мешканцями Донецької області він із м. Волновахи, що на Донеччині, перевіз до Запорізької області, велику кількість боєприпасів, вибухівки та стрілецької зброї. Метою терористів було руйнування об’єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення, на території п’яти районів сусідньої області. Однак наміри зловмисників були своєчасно викриті та припинені працівниками місцевого управління СБУ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Дерибанять «втемну»?
Читати
Вже поділили...
Читати
Що робити з електричками
Читати
Приховують кошти?
Читати
Авіація оговтується
Читати
Крим уже не цікавить
Читати
Нагороджено героїв
Читати
Їздимо на «залізяччі»
Читати
Що приховують від громадськості
Читати
Альтернатива газу
Читати





— Це по мою душу! Негайно зателефонуй моїй дружині, нехай витягне із схованки кілька мільйонів для застави...

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове