Архів
Вівторок,
30 травня 2017 року

№ 41 (19486)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Варто  прислухатися

Свічки з прополісом

Віталій ЯЦЕНТЮК,

колопроктолог.

ТАКИЙ засіб у сучасній медицині є одним із найпопулярніших і найпоширеніших у лікуванні простатиту й геморою. І не випадково, адже цілющі властивості прополісу відомі вже давно. Перед початком лікування важливо визначити, на якій стадії розвитку перебуває захворювання. Буває, що свічки потрібно замінити на інші препарати.

Свіжовиготовлені в домашніх умовах свічки з прополісом — ефективний засіб у лікуванні вищеназваних недуг. Розтопити до рідкого стану 200 г жиру (смальцю чи придбаного в аптеці ланоліну), додати 50 г нарізаного дрібними шматочками прополісу. Щоби свічки вийшли тверді й не танули в руках, підмішують 50 г воску. Отриману масу слід заморозити, затим порізати на рівні шматочки завдовжки п’ять-шість сантиметрів і надати їм форми свічки із загостреним кінцем. Діаметр кожної — сантиметр, вага не більш як 11 грамів. Уміст екстрактивних речовин прополісу в таких супозиторіях — 0,3-0,5 г. Зберігати їх треба тільки в холодильнику.

Варто нагадати, що є і протипоказання. Тривале (протягом одного-двох місяців) застосування свічок призводить до того, що організм до них звикає й вони вже не чинять цілющого впливу. Не рекомендується часто користуватися свічками людям, які страждають на закрепи. Систематичне застосування свічок у таких випадках розслаблює нервово-м’язовий апарат кишківнику, й тоді стає ще важче домогтися самостійного випорожнення.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове