Архів
Вівторок,
30 травня 2017 року

№ 41 (19486)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Лікування без ліків

Налягаймо на зелень

Оксана СКИТАЛІНСЬКА,

дієтолог.

ЗЕЛЕНЬ (кріп, петрушка, рукола, базилік, листя салату, буряків, моркви тощо) — єдиний вид їжі, що містить абсолютно всі поживні речовини, необхідні людині.

Щоб їх отримати, треба розірвати міцні стінки клітин зелені (ретельним пережовуванням чи подрібненням у блендері до кашоподібного стану).

Зелень можна поєднувати з будь-якою їжею. Вона багата на білок. У 450 г листових овочів його навіть більше, ніж рекомендовано для щоденного вживання (за нормами американських дієтологів). Білок у формі дев’яти головних (незамінних) амінокислот нашим організмом засвоюється легше, ніж складний тваринний (створений організмом тварини із зелені, до того ж для своїх потреб, а не для наших). На відміну від тваринного, рослинний білок не провокує виникнення раку.

Зелень у великій кількості містить нерозчинну клітковину, яка вбирає токсини товстого кишківнику. Як наслідок, недостатнє споживання клітковини є однією з головних причин передчасного старіння людей. Листяні овочі живлять ендокринну систему й у такий спосіб сприяють регуляції гомеостазу — постійного внутрішнього середовища (крові, лімфи, тканинної рідини).

Як відомо, знижена кислотність шлункового соку порушує всмоктування поживних речовин, потрібних для здоров’я. Регулярне вживання зелених коктейлів чинить відчутний оздоровчий уплив, нормалізуючи концентрацію соляної кислоти шлункового соку.

Понад 75 років тому Отто Уарбург отримав Нобелівську премію, відкривши, що рак зумовлюється ослабленим клітинним диханням. Додаючи до страв багаті на хлорофіл зелені овочі, людина збагачує свій організм киснем. Численні наукові дослідження показують, що навряд чи існують захворювання, за яких не можна було б поліпшити стан із допомогою хлорофілу.

Отже, налягаймо на зелень!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове