Архів
Вівторок,
16 травня 2017 року

№ 37 (19482)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Важлива перемога

НІМЕЧЧИНА. На виборах до парламенту Північного Рейну — Вестфалії перемогла партія Ангели Меркель.

Докладніше...
Український євровектор

БЕЛЬГІЯ. У Брюсселі після закінчення Ради ЄС відбувся робочий сніданок «Групи друзів України».

Докладніше...
Клопітні сусіди

ЛАТВІЯ оголосила про побудову на кордоні з Білоруссю паркану завдовжки 120 км.

Докладніше...
Водомети і сльозогінний газ

ЧИЛІ. У Сантьяго сталися сутички між поліцією та студентами.

Докладніше...
Повернули контроль

СИРІЯ. Урядові війська повернули контроль над військовим аеродромом поряд Алеппо.

Докладніше...
Глобальна хакерська атака

Минулої п’ятниці комп’ютерні системи різних організацій та установ по всьому світу зазнали хакерської атаки.

Докладніше...
Ще один виклик світу

ПІВНІЧНА КОРЕЯ заявила про успішний запуск балістичної ракети середньої дальності класу «земля-земля».

Докладніше...
На захист «хрущовок»

РОСІЯ. У Москві на захист «хрущовок» стали тисячі містян.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Аби без «схем»

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

У ЗВ’ЯЗКУ зі збільшенням фінансових надходжень та міжбюджетних трансфертів суттєві зміни до бюджету внесла позачергова сесія Одеської облради.

 На потреби оновлення матеріальної бази мережі ПТУ буде надано близько 330 тис. грн. 30 мільйонів гривень — на компенсацію вартості медичних препаратів для певних категорій населення.

На оновлення та ремонт доріг від перевиконання плану надходжень митних платежів піде понад 1,425 млрд грн. Нинішнього року планується провести роботи на 51 ділянці доріг Одещини загальною протяжністю 434,2 км. При цьому буде реконструйовано 80 км автомагістралей, які відіграють важливу роль в економічних зв’язках області з іншими регіонами України — наприклад, траси міжнародного значення Одеса — Рені й Одеса — Київ.

Хотілося б лише, щоб усі гроші були використані за призначенням, а сумнозвісні «схеми» відійшли у минуле.

Через море на поромі

МІЖ ОДЕСОЮ і Стамбулом налагоджено пряме пасажирське поромне сполучення. Залізнична станція «Хайдарпаша» є початковим пунктом обслуговування азіатських передмість Стамбула, всієї східної частини Туреччини — аж до кордонів із Вірменією, Іраном і Сирією. Наповнюваність перших рейсів порома Одеса — Стамбул — Одеса становила понад 90%.

Потіснили французів

КООПЕРАТИВ «Горіх Причорномор’я», що працює у Біляївському районі, за сезон на одній ділянці збирає врожай трьох культур: волоського горіха, фундука та трюфелів, що ростуть у корінні горіхових дерев. Комплексний підхід дає змогу знизити собівартість продукції і підвищити її конкурентоздатність. Завдяки доступній ціні українські горіхи потіснили на зовнішніх ринках американську та французьку продукцію. До речі, задля зменшення ризиків при вирощуванні врожаю кооператив використовує лише українські сорти горіхів.

Домовилися з Молдовою

ПРІМЕРІЯ села Паланка (регіон Штефан-Воде Республіки Молдова) затвердила рішення про виділення Україні земельної ділянки 1,2 га для будівництва тимчасової об’їзної дороги в напрямку Одеса — Рені на період капітального ремонту моста, що знаходиться неподалік на нашій території. Українська сторона тепер має всі дозвільні документи і може починати будівництво, щоб якнайшвидше розвантажити автошляхи в південних районах Одеської області.

Ближче до сонця

В ОБЛАСТІ до доброго десятка вже діючих електростанцій великої потужності додаються нові (на 50-60 МВт кожна); переважно їх будують багаті інвестори у південних районах. На жаль, наявність таких станцій не позначається на тарифах за електроенергію для місцевого населення, оскільки вона продається державі. А ось дрібні приватні власники енергію зі своїх міні-станцій (до 30 кВт) можуть і державі продавати, і для власних потреб безкоштовно використовувати.

Щоб не втратити ферму

СТАЙНЮ для племінної роботи вирішив побудувати фермер Михайло Лазаренко у Балтському районі. Це, на його думку, дасть змогу утримати на плаву тваринницьку ферму, яка втрачає рентабельність. «На фермі працює 30 чоловік, здебільшого молодь. Вони просять не закривати її. А як це зробити? От і взялися модернізувати одну з будівель», — розповідає М. Лазаренко. Породистих коней фермер закупив на кінному заводі в Полтавській області. Планує розвивати зелений туризм, використовувати коней для прогулянок місцевим лісом. Ну а тваринницька ферма з коровами, поросятами, кроликами, козами слугуватиме за сумісництвом як зоопарк. Уже кілька років тут мешкають ще й лебеді, що прибились і не хочуть відлітати.

Відновлять аеродром

КАБМІН прийняв рішення, а Генштаб Збройних сил України направив клопотання до Арцизької міськради про повернення земельної ділянки, яка 20 років тому відійшла місту від армії. Раніше на цій території базувалися два потужних авіаполки і навіть був запасний аеродром для космічних кораблів типу «Буран». Однак у ході «оптимізації Української армії» в часи дружби з північним сусідом об’єкт банально розікрали. Від остаточного знищення злітної смуги та капонірів урятувала сільськогосподарська авіакомпанія «Альбатрос», яка утримує тут шість «кукурузників» Ан-2 для обслуговування місцевих агроформувань.

Викрадав вибухівку

ВИКРИТО на зловживанні службовим становищем начальника складу ракетно-артилерійського озброєння однієї з військових частин на території області. За інформацією прес-служби СБУ, зловмисник протягом двох місяців зняв з обліку і привласнив елементи навісного динамічного захисту броньованої техніки, які містять понад 6,5 кг вибухівки у тротиловому еквіваленті. Оперативники спецслужби затримали військовослужбовця під час спроби продажу вкраденого. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1-ю ст. 263-ї Кримінального кодексу України.

Пригода злодійки з бравим солдатом

СПІВРОБІТНИКИ кримінальної поліції затримали 30-річну одеситку за викрадення… міні-пам’ятника герою відомої книжки — солдату Швейку, що на стіні будівлі на вулиці Дерибасівській, 31. Бронзову фігуру, пояснила затримана, вона планувала продати. Як з’ясувалося, правопорушниця раніше відбувала покарання за скоєння майнових злочинів. За фактом розпочато кримінальне провадження.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Україна — зразок
Читати
Оце так оборудка!
Читати
Пенсійна казка від Прем’єра
Читати
Надзвичайний стан: тимчасово чи на довгі роки?
Читати
Хасиди на Львівщині
Читати
Чи все гаразд із «Євробаченням»?
Читати
Триває комунальне «паскозатягування»
Читати
Поїхав питати розуму
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове