Архів
Вівторок,
16 травня 2017 року

№ 37 (19482)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  • За рубежем
Важлива перемога

НІМЕЧЧИНА. На виборах до парламенту Північного Рейну — Вестфалії перемогла партія Ангели Меркель.

Докладніше...
Український євровектор

БЕЛЬГІЯ. У Брюсселі після закінчення Ради ЄС відбувся робочий сніданок «Групи друзів України».

Докладніше...
Клопітні сусіди

ЛАТВІЯ оголосила про побудову на кордоні з Білоруссю паркану завдовжки 120 км.

Докладніше...
Водомети і сльозогінний газ

ЧИЛІ. У Сантьяго сталися сутички між поліцією та студентами.

Докладніше...
Повернули контроль

СИРІЯ. Урядові війська повернули контроль над військовим аеродромом поряд Алеппо.

Докладніше...
Глобальна хакерська атака

Минулої п’ятниці комп’ютерні системи різних організацій та установ по всьому світу зазнали хакерської атаки.

Докладніше...
Ще один виклик світу

ПІВНІЧНА КОРЕЯ заявила про успішний запуск балістичної ракети середньої дальності класу «земля-земля».

Докладніше...
На захист «хрущовок»

РОСІЯ. У Москві на захист «хрущовок» стали тисячі містян.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

За знищення довкілля мають відповісти

Маргарита БІЛИК.

РОСІЯ щонайшвидше намагається приєднати Крим у буквальному значенні — вже споруджено всі опори мосту через Керченську протоку. Історія цієї переправи тягнеться ще з ХІХ століття, у 1930 роках плани виношувало тодішнє радянське керівництво, зрештою 1944 року вона таки була збудована, але невдовзі після Ялтинської конференції льодохід зруйнував її вщент. Тепер роботи ведуться, звичайно ж, без погодження з українською стороною, нехтуючи вимогами Водного кодексу України та нормами міжнародного права. Та крім цього, наголошують екологи, об’єкт становить серйозну небезпеку для екосистем Чорного і Азовського морів — відбувається їх забруднення, порушення природного відтворення водних біоресурсів, знищення їх видів. У подальшому зміна хімічного складу води призведе до загибелі багатьох живих організмів, у тому числі дельфінів, занесених до Червоної книги.

За інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки дорівнюватимуть щонайменше 10 млрд грн. У зв’язку з цим прокуратура відкрила кримінальне провадження. Утім, агресора, для якого ціна втілення хворобливих амбіцій не має значення, це навряд чи зупинить...

Хто розпалює суспільну пожежу?

ДЕНЬ Перемоги над нацизмом, як відомо, найгарячіше «відзначили» у Дніпрі: «тітушки» напали на ветеранів АТО, було травмовано 14 захисників (причому, за свідченням очевидців, під час інциденту поліція не розбороняла групи, а перебувала на боці перших), за підозрою в причетності до сутичок пізніше затримано 15 осіб. Правоохоронці вищого щабля відреагували — полетіли посадові голови кількох поліцейських начальників. «Опоблоківця» О. Вілкула (котрого патріотично налаштована частина суспільства вважає «ідейним натхненником» провокації) допитають у статусі свідка. Вже дав показання представник Соцпартії І. Ступак. Крім того, один із затриманих дав важливі свідчення щодо «ватажка» однієї з груп, що провокували масові заворушення, котрого вже затримали. Проводяться слідчі дії з сімома затриманими.

Справи підрахував

12 ТРАВНЯ минув рік відтоді, як Ю. Луценко обійняв посаду генпрокурора і готується цього тижня, який є пленарним, поінформувати депутатів про свою роботу. «Не рахую дні. Рахую справи» — під таким заголовком напередодні очільник ГПУ оприлюднив інфографіку своєї діяльності. Згідно з нею, за рік досягнуто таких результатів: до суду направлено 7006 обвинувальних актів та справу В. Януковича, повернено державі 52 мільярди гривень, в тому числі 39 млрд — у ході провадження за звинуваченням екс-президента, на 8 млрд 756 млн грн задоволено вимог у земельній сфері (зокрема, повернуто незаконно виділених земель площею 73 328 га).

Мартиненко — на свободі

АПЕЛЯЦІЙНИЙ суд столиці залишив чинним попереднє рішення щодо взяття на поруки екс-нар­депа без змін. Нагадаємо, 20 квітня НАБУ затримало М. Мартиненка за підозрою у створенні злочинної організації й розкраданні держкоштів. Як заявляють слідчі, ДП «Східний гірничозбагачувальний комбінат» уклало угоду з австрійською компанією «Steuermann», підконтрольною на той час депутату від фракції «Народного фронту», на постачання уранового концентрату за завищеними цінами, у результаті чого державі в 2014-2016 роках завдано збитків на суму понад 17,28 млн доларів. 22 квітня Солом’янський райсуд Києва відпустив М. Мартиненка на поруки (під будівлею суду журналісти помітили міністрів — молоді та спорту І. Жданова, освіти Л. Гриневич, інфраструктури В. Омеляна, депутатів П. Пинзеника, Г. Логвинського) всупереч вимозі САП взяти підозрюваного під варту на 60 діб з альтернативою застави у розмірі 300 млн гривень.

Звільнили зрадників

ВИЩА рада правосуддя (почала працювати 12 січня нинішнього року, замінивши Вищу раду юстиції) звільнила 91 суддю з окупованого Криму і Севастополя. Згідно з повідомленням, зазначені служителі Феміди, не відмовившись від статусу українських суддів після анексії півострова, здійснювали судочинство «іменем Російської Федерації».

Покарано вбивцю

СМЕРТЬ відомої української спортсменки, дворазової призерки чемпіонату світу з біатлону О. Демиденко, чиє тіло у червні 2013 року було знайдене у Глухові на Сумщині із 16 ножовими пораненнями, сколихнула свого часу всю країну. Досудове розслідування встановило, що до вбивства причетний раніше судимий співмешканець загиблої. Чоловіка оголосили у міжнародний розшук. Він переховувався в Москві, де торік був затриманий за крадіжку та етапований в Україну. Обвинуваченого визнано винним та покарано довічним позбавленням волі.

У нас і своїх вистачає...

ПОЛІЦІЯ затримала і видворила за межі нашої держави із трирічною забороною в’їзду на її територію грузинського «злодія в законі» Левана Цинцадзе на прізвисько «Коста». Як повідомляють правоохоронці, затриманий чоловік був «коронований» 2012 року в Греції за підтримки впливового у кримінальному світі Важі Біганішвілі на прізвисько «Важа Тбіліський». За даними Інтерполу, Л. Цинцадзе був заарештований на території Греції за організацію злочинних груп, які скоювали крадіжки з помешкань громадян. Але невдовзі йому вдалося втекти в Україну.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Україна — зразок
Читати
Оце так оборудка!
Читати
Пенсійна казка від Прем’єра
Читати
Надзвичайний стан: тимчасово чи на довгі роки?
Читати
Хасиди на Львівщині
Читати
Чи все гаразд із «Євробаченням»?
Читати
Триває комунальне «паскозатягування»
Читати
Поїхав питати розуму
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове