Архів
П’ятниця,
12 травня 2017 року

№ 36 (19481)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Повне перезавантаження

ФРАНЦІЯ. Уряд пішов у відставку.

Докладніше...
Дедалі меншає друзів

РОСІЯ. Президент Молдови Ігор Додон був єдиним іноземним лідером на святкуванні Дня Перемоги в Москві.

Докладніше...
Досі ліс фонить

У ЯПОНІЇ загасили пожежу в лісі неподалік аварійної атомної електростанції «Фукусіма-1».

Докладніше...
Дебати з українського питання

НІДЕРЛАНДИ. Сенат призначив на 23 травня дебати з ратифікації Угоди про асоціацію ЄС з Україною.

Докладніше...
Доля попередниці — урок на майбутнє

ПІВДЕННА КОРЕЯ. Новим президентом став Мун Чже Ін.

Докладніше...
Така ось євродемократія

УГОРЩИНА і СЛОВАЧЧИНА подали позов до Європейського суду на… ЄС.

Докладніше...
Бої після терактів

АФГАНІСТАН. Ісламістська організація «Талібан» оголосила про початок відкритого збройного наступу в країні.

Докладніше...
Похитнулась економіка

ЄГИПЕТ, який сильно залежить від імпорту, потерпає від інфляції.

Докладніше...
Невблаганна природна стихія

КАНАДА. У провінції Квебек — масштабний паводок.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

Під суд через тітушок

Маргарита СИТНИК.

РОЗСЛІДУВАННЯ щодо колишнього першого заступника голови Одеської облдержадміністрації Олександра Орлова, якого підозрюють у причетності до силового розгону акції місцевого Євромайдану 19 лютого 2014 року, завершено, обвинувальний акт скеровано до Приморського районного суду Одеси. Нагадаємо, тоді майже 200 «тітушок» у захисній амуніції, масках та мотошоломах, озброєні битками, кийками і металевими прутами, побили учасників мітингу. За даними слідства, саме О. Орлов був організатором їх доставки до будівлі ОДА.

Нема чого «стволами» розкидатися

СУД Печерського району столиці зобов’язав Генпрокуратуру зареєструвати кримінальне провадження за фактами порушень міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим законодавства при врученні нагородної вогнепальної зброї. Як відомо, очільник МВС, посилаючись на Дисциплінарний статут Збройних сил, заявив, що підписав накази про вручення 2,2 тисячі одиниць нагородної вогнепальної зброї. Серед тих, хто удостоївся «стволів», близько ста народних депутатів, прокурори, судді, колишній та чинний прем’єри...

Міністерська щедрість привернула увагу ЗМІ, журналісти провели розслідування. Вони стверджують, що А. Аваков діє незаконно. Адже статут Збройних сил поширюється лише на військових, військовослужбовців запасу, прикордонників, співробітників СБУ тощо, але не правоохоронців та цивільних. Крім того, згідно з унесеною 2006 року в Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ обмежувальною нормою, нагородну вогнепальну зброю дозволяється вручати виключно особам керівного складу силових відомств.

«Можливо, у прокуратурі знайдеться сміливий слідчий, що ризикне виконати рішення й почне розслідувати незаконне роздавання зброї А. Аваковим», — прокоментував подію ініціатор звернення до суду журналіст Денис Іванеско.

Хотів нажитися. Не вийшло

ДО СУДУ направлено обвинувальний акт за підозрою в хабарництві члена військово-лікарської комісії Білоцерківського об’єднаного міського військового комісаріату. Як установило слідство, протягом лютого-березня нинішнього року горе-медик вимагав та одержав 900 доларів за довідку про визнання призовника непридатним до проходження строкової військової служби за станом здоров’я. Йому обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Підозрюваному загрожує ув’язнення терміном від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Викрили «диванного сепара»

ОХОЧИЙ до наживи будь-якою ціною чернігівець постане перед судом за вчинення злочину проти основ національної безпеки України. За даними слідства, торік у грудні чоловік у соцмережах за гроші розповсюджував матеріали, що закликали до повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та зміни меж території України. Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із можливою конфіскацією майна.

«Довгій пісні» кінець?

ГПУ прогнозує завершення до кінця року в Сполучених Штатах Америки судового процесу між департаментом юстиції та захистом колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка за право розпоряджатися його арештованими коштами та майном. Як повідомляє заступник генпрокурора Євген Єнін, після цього мають стартувати переговори з американцями щодо повернення незаконно виведених за кордон 280 мільйонів доларів. Увесь процес може зайняти від шести місяців до року.

Нагадаємо, у США П. Лазаренка звинуватили у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 рр. У серпні 2006-го він був засуджений каліфорнійським судом до дев’яти років ув’язнення. 1 листопада 2012 року екс-прем’єр вийшов на волю. Генпрокуратура заявляє, що колишній чільник уряду буде заарештований, як тільки з’явиться на території нашої держави. В Україні йому інкримінують близько 50 кримінальних епізодів: давання хабара, привласнення коштів, зловживання службовим становищем тощо.

Горе-банкірів — до відповідальності

ГЕНПРОКУРАТУРА передала до суду обвинувальний акт стосовно колишніх заступника голови Нацбанку Олексія Ткаченка та директора департаменту НБУ Романа Яковлєва. Їх підозрюють в участі у створеній екс-президентом Віктором Януковичем та харківським бізнесменом Сергієм Курченком злочинній організації та незаконному привласненні у змові з ними державних коштів в особливо великих розмірах. Ідеться про розкрадання 787,3 млн гривень стабілізаційного кредиту «Реал банку». На все майно обвинувачених накладено арешт.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Покерувала і пішла
Читати
Цифрами туди, цифрами сюди...
Читати
«Безвіз» наш
Читати
Будемо мерзнути
Читати
Нема межі нахабству
Читати
Допоможуть міжнародні партнери
Читати
Де жити найбезпечніше
Читати
Що п’ємо?
Читати
Варяг попався
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове