Архів
Вівторок,
25 квітня 2017 року

№ 32 (19477)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Переможця визначить другий тур

ФРАНЦІЯ. До нього вийшли Еммануель Макрон і Марін Ле Пен.

Докладніше...
Корейська криза

КИТАЙ закликав КНДР та США до стриманості.

Докладніше...
За вихід треба заплатити

ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ доведеться врегулювати фінансове питання щодо виходу з ЄС у євро, а не фунтах.

Докладніше...
Нова атака талібів

АФГАНІСТАН. На півночі країни бойовики з руху «Талібан» здійснили зухвалу акцію на військовій базі.

Докладніше...
Дедалі гарячішає

ІЗРАЇЛЬ п’яту добу атакує сили Башара Асада на півдні Сирії.

Докладніше...
Озброюються

РОСІЯ вийшла на третє місце у світі за витратами на військову сферу.

Докладніше...
Адміністративний ресурс і гендерна нерівність

ІРАН. Чинного президента допустили до виборів, а колишнього — ні.

Докладніше...
Поки що збирають голоси

КАНАДА може посилити санк-ції проти Росії.

Докладніше...
Шантаж по-європейськи

СЕРБІЯ обурилася через заяву Албанії про можливе об’єднання з Косово.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Відлуння

Поставлено крапку. На правді

Марина ТІШКОВА.

Ця новина кулею прошила інформпростір: поліція закрила кримінальне провадження за фактом смерті колишньої глави Фонду державного майна Валентини Семенюк-Самсоненко у зв’язку з відсутністю складу злочину.

ВАЛЕНТИНА Петрівна Семенюк-Самсоненко була народним депутатом чотирьох скликань, три з яких проходила за списками Соціалістичної партії. Фонд держмайна очолила 2005 року, так би мовити, — на революційній хвилі й пропрацювала до грудня 2008-го. Їй велося нелегко — саме проходив резонансний процес продажу потужного заводу «Криворіжсталь». У питанні роздержавлення об’єктів В. Семенюк-Самсоненко займала чітку позицію: якщо підприємство дає прибутки, нехай працює на користь держави, а не на приватні кишені, й висловлювалася проти приватизації металургійного гіганта. У Валентини Петрівни стався гучний конфлікт із тодішнім прем’єром Ю. Тимошенко, після чого вона відмовилася на пропозицію уряду подати заяву «за власним бажанням» і була звільнена голосуванням депутатів Верховної Ради.

...Увечері 27 серпня 2014 року тіло В. Семенюк-Самсоненко виявила на дачі в селі Чайки на Київщині дочка. Життя екс-очільниці ФДМ обірвалося внаслідок пострілу в голову з мисливської рушниці, яка належала її колишньому чоловікові. Слідство оприлюднило «стандартні» версії — самогубство та умисне вбивство, пов’язане з професійною діяльністю.

У те, що Валентина Петрівна могла позбавити себе життя, досі не вірять рідні та близькі люди, котрі її добре знали, зокрема Ю. Кармазін, колишній прес-секретар Н. Яворська, журналістка Н. Цюпа... Кажуть: це суперечить вдачі жінки — вона була оптимісткою, крім того, глибоко віруючою, завжди сповненою енергії і численних планів. Не перестала цікавитися питаннями приватизації державних об’єктів після відставки. Хотіла повернутись у велику політику, зокрема мала намір балотуватися на останніх дострокових парламентських виборах в окрузі, де знаходиться завод «Криворіжсталь». Не давала спуску й вітчизняним товстосумам: в інтерв’ю різко висловлювалася про кількох олігархів, збиралася, кажуть, на зустріч до Президента П. Порошенка з документами щодо приватизації держпідприємств. А напередодні трагедії мала купу справ: дуже активно займалася жіночим рухом, зібралася їхати до Польщі на міжнародну конференцію... Утім, ті, хто бачив її наприкінці серпня, зауважують: була чимсь пригнічена. Брат загиблої наполягає: Валентина Петрівна вже знала, що її «замовили», навіть встигла сказати йому прізвище цієї людини.

Журналісти багатьох видань провели численні розслідування із залученням криміналістів та зброярів, за результатами яких одноголосно стверджують: позбавити себе життя таким способом у конкретних обставинах неможливо... На рушниці, крім того, не було відбитків пальців загиблої, як і передсмертної записки поруч. А найголовніше: В. Семенюк-Самсоненко володіла чималою інформацією про те, кому і за скільки продали десятки державних підприємств... Проте офіційні органи, вочевидь, пішли або змушені були піти, так би мовити, «шляхом найменшого опору».

Хоча що тут дивного? Не напружуючи пам’ять, можна назвати цілий ряд загадкових смертей посадовців — наприклад, екс-міністрів транспорту Г. Кірпи та внутрішніх справ Ю. Кравченка (помер від двох пострілів у голову, за офіційною версією — наклав на себе руки), нещодавня «епідемія самогубств» екс-«регіоналів», зокрема М. Чечетова, котрий очолював ФДМ перед В. Семенюк... Отакі-от невтішні вимальовуються справи в нашій державі, вищі ешелони котрої не втомлюються приєднувати до цього слова прикметник «правова і справедлива». Напрошується версія, що подібні речі — це демонстративне ховання політичних «кінців» у землю, чим збивають кілька цілей: власне «прибирання» неугодних та попередження інших, мовляв, вас це теж чекає і правди встановлено не буде. Хоч як цинічно це не звучить, і нинішня влада діє за принципом «нема людини — нема проблеми».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Підганяють у шию
Читати
Чи не пізно похопилися?
Читати
«Новоєвропейців» поменшало
Читати
У таборі товстосумів — рокіровка
Читати
На дурничку більше не вийде
Читати
Чекають нашої ініціативи
Читати
Стимул обирати Україну
Читати
Гинуть найвразливіші
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове