Архів
Вівторок,
25 квітня 2017 року

№ 32 (19477)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Переможця визначить другий тур

ФРАНЦІЯ. До нього вийшли Еммануель Макрон і Марін Ле Пен.

Докладніше...
Корейська криза

КИТАЙ закликав КНДР та США до стриманості.

Докладніше...
За вихід треба заплатити

ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ доведеться врегулювати фінансове питання щодо виходу з ЄС у євро, а не фунтах.

Докладніше...
Нова атака талібів

АФГАНІСТАН. На півночі країни бойовики з руху «Талібан» здійснили зухвалу акцію на військовій базі.

Докладніше...
Дедалі гарячішає

ІЗРАЇЛЬ п’яту добу атакує сили Башара Асада на півдні Сирії.

Докладніше...
Озброюються

РОСІЯ вийшла на третє місце у світі за витратами на військову сферу.

Докладніше...
Адміністративний ресурс і гендерна нерівність

ІРАН. Чинного президента допустили до виборів, а колишнього — ні.

Докладніше...
Поки що збирають голоси

КАНАДА може посилити санк-ції проти Росії.

Докладніше...
Шантаж по-європейськи

СЕРБІЯ обурилася через заяву Албанії про можливе об’єднання з Косово.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

Поки що «без ковдр і лікарень»

Маргарита СИТНИК.

ДВАДЦЯТЬ першого квітня детективами НАБУ за підозрою у розтраті грошей ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» був затриманий екс-нардеп Микола Мартиненко. Сума завданих державі збитків оцінюється в 17,28 млн доларів США. Слідчі збирали докази понад рік. Якщо провина підозрюваного буде доведена, йому загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 8 до 12 років.

За словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, Мартиненко під час затримання опору не чинив. Холодницький також зазначив: «Судячи з коментарів сторони захисту, не повинно бути ніяких ковдр і лікарень». САП звернулася до Солом’янського суду столиці з проханням узяти підозрюваного під варту на 60 діб, з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів.

Водночас адвокат екс-нардепа Петро Бойко заявив: «Захист доведе в суді повну безпідставність підозр щодо Миколи Мартиненка. Ми домагатимемось притягнення до кримінальної відповідальності фальсифікаторів із Національного антикорупційного бюро та одіозного судді Бобровника, який слухняно виконує всі вказівки НАБУ, і до якого, ми впевнені, «випадково» потрапить справа про обрання запобіжного заходу». У відповідь керівник САП поспішив запевнити, що вибір судді буде автоматизованим. І незалежна автоматизована система не підвела — запобіжний захід для Миколи Мартиненка розглядав суддя Солом’янського суду Києва Олександр Бобровник. Після майже дводенного розгляду справи суд виніс рішення: відпустити Миколу Мартиненка на поруки 15 народних депутатів із фракції «Народний фронт» та чотирьох міністрів. Представник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що його відомство оскаржуватиме це рішення в Апеляційному суді.

Нагадаємо, що у 2016 році Микола Мартиненко добровільно відмовився від депутатського мандата у зв’язку зі скандалом навколо розслідування, розпочатим НАБУ щодо його можливої причетності до корупції.

Десятий місяць — «нічого нового»

РОЗСЛІДУВАННЯ у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета фактично не просунулося. Про це на брифінгу сказав начальник апарату глави СБУ Олександр Ткачук. «Нічого додаткового громадськості повідомити не можемо. Слідство триває», — заявив він у відповідь на запитання журналістів.

Трохи раніше заступник керівника Нацполіції — начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко повідомив, що у рамках розслідування вбивства Шеремета українські правоохоронці направили міжнародно-правові доручення у 14 країн. «Робота триває, всі члени слідчої групи працюють, здобута інформація аналізується, систематизується й оцінюється щодо напряму подальшого розслідування», — сказав він. Куди саме і які доручення були відправлені, Вакуленко розповісти відмовився, наголосивши, що це може завадити слідству.

Вбивство Павла Шеремета 20 липня минулого року в центрі Києва поліція майже відразу назвала терактом, однак ні організаторів, ні виконавців убивства досі не встановили й не затримали. Наступного дня після злочину в Інтернеті було викладене відео, на котрому видно, як невідомі закладають вибухівку під автомобіль журналіста. Поліція пообіцяла оприлюднити фотороботи підозрюваних, але так цього й не зробила.

А так хотілося попрацювати!

ВИЩИЙ адміністративний суд залишив позов екс-генерального прокурора України Віктора Шокіна щодо його поновлення на посаді без розгляду. Таке рішення ухвалила колегія суддів на чолі з Валентином Морозовим.

Судді обґрунтували своє рішення законодавчими нормами: вийшов строк подачі позову, він надійшов до суду пізніше місячного терміну після звільнення позивача.

Нагадаємо, що 13 березня Віктор Шокін подав до Вищого адмінсуду позовну заяву, в якій просив визнати незаконними і скасувати постанову ВР про надання згоди на його звільнення Президентом з посади генпрокурора, указ президента від 3 квітня 2016 року про звільнення, а також поновити його на адміністративній посаді.

Віктор Шокін був призначений генпрокурором 10 лютого 2015 року. Відтоді його постійно звинувачували в розваленні гучних справ проти людей Януковича, спуску на гальмах резонансних розслідувань, через що ЄС змушений знімати санкції з фігурантів списку.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Підганяють у шию
Читати
Чи не пізно похопилися?
Читати
«Новоєвропейців» поменшало
Читати
У таборі товстосумів — рокіровка
Читати
На дурничку більше не вийде
Читати
Чекають нашої ініціативи
Читати
Стимул обирати Україну
Читати
Гинуть найвразливіші
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове