Архів
П’ятниця,
7 квітня 2017 року

№ 27 (19472)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
На крок ближче до Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Європарламент прийняв резолюцію щодо умов виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Хтось вирішив помститися

РОСІЯ. У метро Санкт-Петербурга стався теракт.

Докладніше...
Отакі сусіди

МАКЕДОНІЯ звинуватила Албанію у втручанні у свої внутрішні справи.

Докладніше...
І в нас би так

У ЛИТВІ зібрались скоротити парламент через зменшення кількості населення.

Докладніше...
Ймовірно, зарин або хлор

СИРІЯ. Населення північно-західної провінції Ідліб було піддано газовим хімічним атакам.

Докладніше...
Всюдисуща виборча «гречка»

ВІРМЕНІЯ. На парламентських виборах перемогу здобула проросійська «Республіканська партія».

Докладніше...
Не обійшлось без адмінресурсу?

У СЕРБІЇ четверту добу тривають протести проти новообраного президента.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Перша олімпійська ліцензія

Микола МОТОРНИЙ.

Важка атлетика. Українка Марія Хлян (вага до 69 кг) — срібний призер чемпіонату Європи з важкої атлетики, що проходить у хорватському Спліті. Наша спорт-сменка підняла у ривку 99 кг та 126 кг — у поштовху, що принесло їй дві малі бронзові медалі, а з сумою 225 кг Марія піднялась на другу сходинку п’єдесталу.

Ще одна представниця збірної України — Вероніка Івасюк — стала призером чемпіонату Європи. 21-річна спортсменка, яка виступає в категорії до 58 кг, завоювала «срібло» в ривку — 95 кг. У другому виді — поштовху — Івасюк у трійці лідерів не втрималася. Піднявши 115 кг, вона за сумою двох вправ опустилася на 4-те місце. Загальний результат — 206 кг. Це на 8 кг більше, ніж на минулому чемпіонаті Європи. Тоді за результатами двох видів Івасюк також була четверта.

Шахи. Олександр Бортник виграв Меморіал В.Чабаненка з рапіду, що тривав у Кишиневі. Наш шахіст переміг із результатом 7,5 очка (6 перемог, 3 нічиї). На півочка менше набрали ізраїльський гросмейстер Євген Постний і українець Віталій Бернадський. Проте додаткові показники залишили українця третім.

Мартин Кравців став третім на першому Мастерс-турнірі в Шарджі (ОАЕ). Перемогу святкував китаєць Ван Хао, індус Баскаран Андібан був другий. У турнірі взяли участь 230 шахістів із 38 країн світу.

Фігурне катання. Україна за підсумками чемпіонату світу з фігурного катання, який завершився у Фінляндії, отримала право виставити один танцювальний дует для участі в Олімпійських іграх 2018 року в Пхьончхані (Республіка Корея). Єдину ліцензію для України здобули студенти Харківської державної академії фізичної культури Олександра Назарова і Максим Нікітін у танцювальних парах. Наш дует став 15-м за підсумками короткої і довільної програм. Всього на чемпіонаті світу було розіграно 19 ліцензій для танцювальних пар, а також 83 зі 104 ліцензій на Олімпіаду з усіх видів фігурного катання. Решта 21 ліцензія буде розіграна наступного сезону. XXIII зимові Олімпійські ігри-2018 відбудуться в Пхьончхані (Південна Корея) з 9 по 25 лютого 2018 року.

Футбол. Київське «Динамо» здобуло мінімальну перемогу (1:0) над першоліговим «Нафтовиком» з Охтирки у чвертьфіналі розіграшу Кубка України сезону 2016/2017 років і вийшло до наступної стадії змагань. Гол на рахунку Гармаша. Матч «Полтава» — «Шахтар» не відбувся через стан футбольного поля на стадіоні «Локомотив» у Полтаві. Заздалегідь відповідний комітет ФФУ зобов’язав провести гру на центральній спортивній арені міста. Втім, «Полтава» відмовилася переносити гру на стадіон «Ворскла». Мотивація така: у команди є власний стадіон, який завжди відвідують її уболівальники. Переносити матч — неповага до них і команди, тим більше, що заява про поганий стан поля — дуже суперечна. Федерація футболу України поінформувала, що вимагатиме для полтавського клубу технічної поразки. Але президент ФК «Полтава» Леонід Соболєв повідомив, що команда знімається з турніру команд першої ліги, а вся інфраструктура клубу буде передана новоствореній дитячо-юнацькій школі.

Нагадаємо, що два поєдинки цієї стадії пройшли ще в листопаді минулого року. «Миколаїв» — «Іллічівець» — 0:0 (за 11-метровими — 4:2; 26 листопада), «Дніпро» — «Ворскла» — 1:0 (30 листопада). Півфінальні матчі заплановані на 26 квітня.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Слушна постанова
Читати
Радник поза штатом
Читати
Книжки під забороною
Читати
Розпочав роботу Єдиний реєстр ПДВ
Читати
Газовики-нелегали
Читати
Найзатребуваніша професія — тракторист
Читати
Триває посівна
Читати
Незважаючи на піст
Читати
Медпрепарати для онкохворих
Читати
Нові правила перетину кордону ЄС
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове