Архів
П’ятниця,
7 квітня 2017 року

№ 27 (19472)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
На крок ближче до Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Європарламент прийняв резолюцію щодо умов виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Хтось вирішив помститися

РОСІЯ. У метро Санкт-Петербурга стався теракт.

Докладніше...
Отакі сусіди

МАКЕДОНІЯ звинуватила Албанію у втручанні у свої внутрішні справи.

Докладніше...
І в нас би так

У ЛИТВІ зібрались скоротити парламент через зменшення кількості населення.

Докладніше...
Ймовірно, зарин або хлор

СИРІЯ. Населення північно-західної провінції Ідліб було піддано газовим хімічним атакам.

Докладніше...
Всюдисуща виборча «гречка»

ВІРМЕНІЯ. На парламентських виборах перемогу здобула проросійська «Республіканська партія».

Докладніше...
Не обійшлось без адмінресурсу?

У СЕРБІЇ четверту добу тривають протести проти новообраного президента.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Вінниччина

Аграрії розраховують на щедрий урожай

Олена ГОРБУНЬ.

МІСЦЕВІ землероби проводять комплекс польових робіт під урожай-2017. Ранні зернові та зернобобові культури посіяно на площі понад 75 тисяч гектарів (70% прогнозу). В Оратівському і Томашпільському районах сівбу вже завершили.

У Департаменті агропромислового розвитку сподіваються на гарний урожай, принаймні не менший за торішній, який становив 5 мільйонів тонн.

Допомога Балаклії

ВІННИЦЬКА область зібрала для постраждалої від вибухів снарядів Балаклії, що на Харківщині, гуманітарний вантаж. У цю східну область уже прямують машини з будівельними матеріалами — поліетиленовою плівкою та шифером на загальну суму майже 200 тисяч гривень. Свого часу вінничани відгукнулися на біду Авдіївки й також відправили до багатостраждального міста чималий гуманітарний і будівельний вантаж.

У Бережани їдуть і містяни

БЕРЕЖАНАМ, що у Калинівському районі, є чим похвалитися. У цьому мальовничому селі є все необхідне для комфортного проживання, зокрема, сучасна лікарня, відремонтовані та обладнані усім необхідним приладдям школа, дитячий садок, бібліотека з безкоштовним доступом до Інтернету... Дороги у селі — ідеально рівні, вулиці освітлені й чисті, проведено централізований водогін, облаштовано смітники. А додайте гарну екологію, мальовничу природу, відсутність міської метушні і зрозумієте, чому у Бережани охоче їдуть працювати молоді спеціалісти.

Іванна Вів’юрська, сімейний лікар, приїхала сюди зі Львова за розподілом. Дівчина каже, що жодного разу не пошкодувала. Лікарня тут оснащена сучасним обладнанням, а усіх медиків забезпечують комфортним житлом.

У сільраді стверджують, що все це завдяки перемогам у міжнародних конкурсах із самоврядування. Зараз для участі в одному з них готується проект зі створення сортувальної станції для сміття. У Бережанах завжди готові поділитися досвідом з іншими сільськими громадами, які теж прагнуть поліпшити свій добробут.

Підрахували збитки

ЗБИТКИ від епідемії африканської чуми свиней, яка спалахнула цього року у Мурованокуриловецькому районі, становлять 690 тисяч гривень. Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби області Григорій Сидорук.

«На початку лютого у Мурованокуриловецькому районі зафіксували три осередки спалаху АЧС, унаслідок чого знищили понад три сотні свиней. Уже ухвалено рішення про відшкодування 500 тисяч гривень. Думаю, що за 2-3 місяці підприємці отримають решту відшкодувань».

Тепер головне — запобігти поширенню «африканки» на господарства інших районів краю.

Мисливство приносить зиск

ДЛЯ ЗБІЛЬШЕННЯ прибутків від мисливства працівники лісового господарства Іллінецького району вирішили, що розведення фазанів — чудова ідея, аби привернути мисливців. Ця красива «королівська» птиця завжди вважалася цінним трофеєм. Лісівники не відкладали справу на безрік: уже облаштовано чималий фазанарій на площі 0,4 гектара (40 соток), де у напіввільному утриманні розводитимуть птахів.

Зі слів старшого мисливствознавця державного підприємства «Іллінецький лісгосп» В’ячеслава Яворовича, зараз у фазанарії вже є 100 голів птиці, 40 з яких — самці. Облаштовано два інкубатори. Вже сформовано пакет замовлень на реалізацію молодняку. Частина фазанів вирощуватиметься спеціально для ліцензійних мисливців.

Кінець спиртовому синдикату

МІСЦЕВІ правоохоронці викрили справжній синдикат, що налагодив у прикордонному регіоні краю спиртовий бізнес. На місцевій фермі у селі Козлів Могилів-Подільського району, у зерносховищі, працівники СБУ натрапили на спирт у пластикових діжках. Орієнтовний об’єм — 50 тисяч літрів. Під час обшуку тут же знайшли й пластмасові заготовки, які використовують для упаковки пляшок. На ділянці поблизу кордону була виявлена накатана стежка завширшки три метри, що веде до річки Дністер.

У ході слідства з’ясувалося, що у районі діє чимале організоване угруповання, яке незаконно переміщує через Державний кордон України етиловий спирт низької якості. Затим із нього виробляються та надходять у «перевірені» торгові точки для реалізації контрафактні алкогольні вироби відомих світових брендів.

До організованої групи, за версією слідства, входили громадяни України та іноземці. Справою нині займаються слідчі фіскальної служби.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Слушна постанова
Читати
Радник поза штатом
Читати
Книжки під забороною
Читати
Розпочав роботу Єдиний реєстр ПДВ
Читати
Газовики-нелегали
Читати
Найзатребуваніша професія — тракторист
Читати
Триває посівна
Читати
Незважаючи на піст
Читати
Медпрепарати для онкохворих
Читати
Нові правила перетину кордону ЄС
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове