Архів
П’ятниця,
7 квітня 2017 року

№ 27 (19472)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
На крок ближче до Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Європарламент прийняв резолюцію щодо умов виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Хтось вирішив помститися

РОСІЯ. У метро Санкт-Петербурга стався теракт.

Докладніше...
Отакі сусіди

МАКЕДОНІЯ звинуватила Албанію у втручанні у свої внутрішні справи.

Докладніше...
І в нас би так

У ЛИТВІ зібрались скоротити парламент через зменшення кількості населення.

Докладніше...
Ймовірно, зарин або хлор

СИРІЯ. Населення північно-західної провінції Ідліб було піддано газовим хімічним атакам.

Докладніше...
Всюдисуща виборча «гречка»

ВІРМЕНІЯ. На парламентських виборах перемогу здобула проросійська «Республіканська партія».

Докладніше...
Не обійшлось без адмінресурсу?

У СЕРБІЇ четверту добу тривають протести проти новообраного президента.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Державотворення

Не підмагає батіг, допоможе... капкан!

Іван КИРІЯК.

Через дії і позицію народного депутата України, лідера Радикальної партії Олега Ляшка і його однодумців українські «газові королі» почали нервувати.

МИНУЛОЇ середи парламентська фракція Радикальної партії Олега Ляшка, як і обіцяла виборцям, прийшла на засідання Кабінету міністрів України. У повному складі! Чільник українських радикалів звернувся до Прем’єра Володимира Гройсмана із вимогою скасувати запроваджену Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), абонплату за газ для населення. Він, зокрема, сказав: «Передаю вам письмове звернення, яке ми вам написали, Володимире Борисовичу. Я прошу вас відреагувати на це звернення — припинити корупцію на нафтогазовому ринку. Й окремо, користуючись нагодою, хочу попросити: ціна на газ для людей непідйомна… Люди не можуть платити цю ціну! Треба шукати можливості її знижувати...»

Володимир Гройсман у притаманній йому дипломатичній багатообіцяючій манері, освоєній ним ще на посту міського голови Вінниці, збиваючись і відбиваючись, плутано відповів не вельми бажаним гостям (стиль відповіді Прем’єра задокументований для історії журналістами 112-го телеканалу. — І. К.): «Дякуємо за звернення! Ми його опрацюємо… Я доручу першому віце-прем’єр-міністру утворити групу… Ми долучимо і ваших народних депутатів, щоб об’єктивно розібратися з цим питанням. Я вам хочу сказати, що грабувати — це не про нас! Просто хотів би, щоб ви це зафіксували для себе… бо кожен повинен нести відповідальність за свої дії… я свою позицію і позицію уряду висловив щодо розподілу того платежу, який ви сказали. Я вважаю, що розрахунки були проведені необґрунтовано, я про це сказав у суботу».

Відчувалося, що Володимир Гройсман до деталізованої розмови просто не був готовий, знову плутано відбуваючись загальними фразами і обітницями: «Я хочу запевнити, що я чую, що сьогодні говорять люди, але чути мало. Бо, по-моєму, один діяч, який сказав, що почує кожного, — не почув. Треба не тільки чути людей, але і розуміти. Я розумію сьогодні, чим живуть люди, які в них є проблеми, і концентруюся на них, і концентруюся на тому, щоб змінити ситуацію в країні».

Своєю чергою, лідер Радикальної фракції Олег Ляшко, категорично виступаючи проти рішення НКРЕКП щодо плати за транспортування газу, заявив: «Ми вчора бачили вашу позицію: ви за те, щоб скасувати це рішення (НКРЕКП. — І. К.), але ми вважаємо, що цього недостатньо. Рішення НКРЕКП не скасувала, а зупинила!»

Вимога парламентської фракції Радикальної партії і її провідника одна: прибрати корупціонерів-олігархів з газового ринку. І запитання до влади, укотре оприлюднене Олегом Ляшком, теж одне: «Чому олігархи Фірташ, Льовочкін, Бойко під прикриттям влади сидять на газовому ринку? Чому українці 24 мільярди гривень щороку повинні витягувати із власних кишень через «договірняк» між олігархами і владою? Ви ходите, підписуєте меморандуми з Міжнародним валютним фондом, землю українську продаєте, пенсійний вік підвищуєте, український ліс необроблений хочете вивезти взамін чергових кредитів, а олігархи мільярди кладуть собі в кишені. Фірташу, видно, не вистачає на адвокатів у Відні, тому він хоче витрусити гроші з українців».

Володимир Гройсман на це знову відповів плутано: «Я прошу тоді доручення уряду за цим зверненням. Перший віце-прем’єр сформує групу, почнемо працювати. Залучити всі необхідні міністерства, плюс МВС…»

Як передає агентство «Інтерфакс-Україна», припертий до стінки Кабінет міністрів звернувся до Антимонопольного комітету України (АМКУ) для вивчення ситуації із монопольним пануванням облгазів.

Ще один фрагмент досі не остиглої розмови Олега Ляшка в уряді: «Ви можете не почути нашу команду, але ви не можете не чути мільйони українців, які волають про справедливість і хочуть правди. У людей немає грошей платити з власних кишень за корупцію Фірташа і компанії, який у змові з владою».

Разом із тим Олег Ляшко висловлює обурення, що іншим політичним силам байдуже до долі українців і ніхто не долучається до блокування парламентської трибуни.

«Тимошенко сахається Фірташа, Льовочкіна, Бойка, як чорт ладану. Ви не почуєте жодного поганого слова від Тимошенко про цих злодіїв і корупціонерів, бо вона з ними у змові. Якщо вона почне критикувати Фірташа, Льовочкіна, Бойка, її більше не покажуть на «Інтері». Сьогодні Тимошенко ллє крокодилячі сльози, розказуючи, що вона проти абонплати за траспортування газу. Проте не встала і не підтримала наше блокування трибуни, бо Тимошенко і брехня — це сестри-близнючки», — наголосив парламентар.

Як повідомила прес-служба Радикальної партії, лідер цієї впливової парламентсько-політичної сили в Україні Олег Ляшко після засідання Кабміну заявив: «На 10 квітня заплановане засідання НКРЕКП. Ми прийдемо туди разом з командою, витрусимо з Вовка душу і знімемо овечу шкуру, щоб показати його вовчі ікла та антиукраїнське, грабіжницьке, корупційне нутро».

Народний депутат зауважив, що матиме зустріч із Президентом щодо відставки голови НКРЕКП Дмитра Вовка: «Ми наполягаємо на тому, що ця корупційна контора має бути звільнена негайно — не дамо їм більше жодного дня!»

«Чому українці мають платити космічну ціну на газ? — цілком слушно, відстоюючи передовсім інтереси «маленьких українців», обурюється головний радикал країни. — Чому вони встановлюють абонплату за лічильники, не зменшуючи тарифи? Чому 24 мільярди гривень повинні осісти у кишенях Фірташа, Льовочкіна, Бойка? Та тому, що влада «кришує» такі рішення, а Вовк при цьому виправдовує корупцію. Так ось коли вони вовчою лапою залізуть до кишень українців, я їм ту лапу одразу обрубаю, бо у кишенях українців стоятиме капкан Радикальної партії. Ми не дамо обкрадати людей!» — запевнив лідер опозиційної фракції.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Слушна постанова
Читати
Радник поза штатом
Читати
Книжки під забороною
Читати
Розпочав роботу Єдиний реєстр ПДВ
Читати
Газовики-нелегали
Читати
Найзатребуваніша професія — тракторист
Читати
Триває посівна
Читати
Незважаючи на піст
Читати
Медпрепарати для онкохворих
Читати
Нові правила перетину кордону ЄС
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове