Архів
П’ятниця,
7 квітня 2017 року

№ 27 (19472)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
На крок ближче до Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Європарламент прийняв резолюцію щодо умов виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Хтось вирішив помститися

РОСІЯ. У метро Санкт-Петербурга стався теракт.

Докладніше...
Отакі сусіди

МАКЕДОНІЯ звинуватила Албанію у втручанні у свої внутрішні справи.

Докладніше...
І в нас би так

У ЛИТВІ зібрались скоротити парламент через зменшення кількості населення.

Докладніше...
Ймовірно, зарин або хлор

СИРІЯ. Населення північно-західної провінції Ідліб було піддано газовим хімічним атакам.

Докладніше...
Всюдисуща виборча «гречка»

ВІРМЕНІЯ. На парламентських виборах перемогу здобула проросійська «Республіканська партія».

Докладніше...
Не обійшлось без адмінресурсу?

У СЕРБІЇ четверту добу тривають протести проти новообраного президента.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

У пошуках «крайнього»

Маргарита СИТНИК.

НАЦІОНАЛЬНЕ агентство з питань запобігання корупції готує судовий позов до державного підприємства «Українські спеціальні системи», яке є адміністратором Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Мова про застосування штрафних санкцій до ДП за порушення умов договору щодо забезпечення безперебійного функціонування реєстру. Голова НАЗК Наталя Корчак також зазначила, що має намір звернутися до Верховної Ради з проханням провести незалежний міжнародний аудит діяльності органу за рік існування, зокрема й стосовно функціонування Реєстру електронних декларацій.

Нагадаємо, що наприкінці березня почалися проблеми із роботою сайту для заповнення електронних декларації, на створення якого було витрачено мільйони доларів. Через це тисячі осіб, які мали подати звіт про свої статки до 1 квітня, не змогли цього зробити. Прем’єр-міністр звинуватив голову НАЗК в бездіяльності й заявив, що через непрацюючий держреєстр чиновникам, які не встигли заповнити е-декларації, може загрожувати до двох років в’язниці. У відповідь Наталя Корчак заявила, що відповідальність за збій у його роботі має нести системний адміністратор. Водночас кілька народних депутатів заявили, що сайт розроблявся в непрозорий спосіб, а оплата за цю послугу була непомірно високою.

Захоче — розкаже, а питань уже нема

НАЦІОНАЛЬНЕ антикорупційне бюро повідомило, що наразі потреби у повторному допиті голови ДФС Романа Насірова немає. Відомство вже накопичило достатньо доказів незаконності рішень головного фіскала.

В офіційному повідомленні НАБУ з цього приводу наголошується, що голова ДФС відмовляється від конструктивної співпраці зі слідством. Під час допиту в Національному бюро посадовець не дає відповідь по суті на більш ніж половину запитань. «Не знаю, пояснити не можу, треба дізнатися в ДФС», — ось що переважно чують детективи у відповідь на цілком конкретні запитання. Тож новий допит буде доцільним, якщо підозрюваний сам зголоситься прийти і повідомити важливі факти чи обставини, що стосуються його справ», — йдеться у повідомленні НАБУ.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура, зазначалося раніше, звинувачує Романа Насірова у заподіянні збитків державі в розмірі 2 млрд гривень. 7 березня суд заарештував відстороненого голову Державної фіскальної служби, встановивши заставу 100 млн гривень. 16 березня ці гроші внесла дружина підозрюваного.

На чисту воду

У РЯДІ населених пунктів кількох областей викрито розтрату державних коштів. На Запоріжжі в селі Воскресенка Приазовського району працівників сільради спіймано на тому, що вони уклали договір щодо реконструкції водогонів та мережі водоводів в осінньо-зимовий період, а акти виконаних робіт були підписані на п’ятий день після виникнення договірних відносин, що свідчить про неповноту та недоброякісне їх виконання. Розпочато досудове розслідування за фактом розтрати майже 1,5 млн гривень.

Встановлено також факт привласнення бюджетних коштів посадовими особами управління водних ресурсів столиці та Київської області під час процедури закупівлі товарів, робіт та послуг на таку ж суму. Держслужбовці під час встановлення очікуваної вартості робіт вийшли за визначені законодавством рамки. Проводиться досудове розслідування.

Виявлено факти зловживання посадовими особами виконавчого комітету Світловодської міської ради Кіровоградської області при проведенні тендерних закупівель для укладання асфальту. Процесуальне керівництво здійснюється Світловодським відділом місцевої прокуратури.

Хочеться зазначити, що чиновників вивели на чисту воду значною мірою завдяки зусиллям громадських організацій, які інформували прокуратуру і спонукали її до дій. Висновок — лише всі разом зможемо знищити гідру і щупальця корупції.

Перші пішли

НАЗК почало перевірку електронних декларацій. Зараз «в обороті» близько трьох тисяч звітів про доходи. Особлива увага прикута, звичайно, до е-декларацій Президента П. Порошенка, Прем’єра В. Гройсмана і членів Кабміну. За словами заступника голови агентства Р. Радецького, фахівці звірятимуть заявлене з дійсним та прискіпливо моніторитимуть чистоту походження статків, враховуючи повідомлення ЗМІ, небайдужих громадян, громадських організацій та правоохоронних органів. Нагадаємо, Глава держави задекларував 12 295 570 гривень доходів за минулий рік, чільник уряду — 15,7 млн грн.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Слушна постанова
Читати
Радник поза штатом
Читати
Книжки під забороною
Читати
Розпочав роботу Єдиний реєстр ПДВ
Читати
Газовики-нелегали
Читати
Найзатребуваніша професія — тракторист
Читати
Триває посівна
Читати
Незважаючи на піст
Читати
Медпрепарати для онкохворих
Читати
Нові правила перетину кордону ЄС
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове