Архів
П’ятниця,
7 квітня 2017 року

№ 27 (19472)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
На крок ближче до Brexit

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Європарламент прийняв резолюцію щодо умов виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Хтось вирішив помститися

РОСІЯ. У метро Санкт-Петербурга стався теракт.

Докладніше...
Отакі сусіди

МАКЕДОНІЯ звинуватила Албанію у втручанні у свої внутрішні справи.

Докладніше...
І в нас би так

У ЛИТВІ зібрались скоротити парламент через зменшення кількості населення.

Докладніше...
Ймовірно, зарин або хлор

СИРІЯ. Населення північно-західної провінції Ідліб було піддано газовим хімічним атакам.

Докладніше...
Всюдисуща виборча «гречка»

ВІРМЕНІЯ. На парламентських виборах перемогу здобула проросійська «Республіканська партія».

Докладніше...
Не обійшлось без адмінресурсу?

У СЕРБІЇ четверту добу тривають протести проти новообраного президента.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Мінськ» зазнав фіаско?

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОВОКАЦІЙНІ обстріли позицій Збройних сил України не припиняються. У понеділок, 3 квітня, ворог 48 разів відкривав вогонь у бік українських захисників, наступної доби — 54, в середу — 29. Незважаючи на збройні підбурювання, повідомили в прес-центрі штабу АТО, українські військовослужбовці суворо дотримувалися режиму «тиші» й вогонь у відповідь не відкривали.

Винятком стала ситуація неподалік Мар’їнки, де у вівторок сталося бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника. Бойовики намагалися непомітно наблизитись до позицій наших захисників, проте були виявлені. Враховуючи пряму загрозу життю і здоров’ю підлеглих, командир бригади прийняв рішення застосувати зброю, після чого ворожа ДРГ відійшла.

На жаль, незважаючи на «тихий» режим, без жертв не обійшлось: у понеділок двоє українських бійців загинули, п’ятеро дістали поранень, в наступні дві доби вбитих не було, поранено сімох.

Як поінформувало Головне управління розвідки Міноборони України, у з’єднаннях і частинах 1-го (Донецьк) та 2-го (Луганськ) «армійських корпусів» мають місце численні випадки розкрадання російськими військовослужбовцями зброї та боєприпасів з метою подальшого продажу або обміну на матеріальні цінності.

Першого квітня затримано військовослужбовця «9-го штурмового полку морської піхоти» (Новоазовськ) «1-го АК», який намагався перевезти через кордон з РФ п’ять одиниць стрілецької зброї. Проводиться розслідування фактів викрадання боєприпасів на передових позиціях «7-ї окремої мотострілецької бригади» (Брянка) «2-го АК». Встановлено, що російські військовослужбовці бригади налагодили продаж боєприпасів кримінальним структурам, а також вимінювали набої і гранати на спиртні напої. Зокрема, місцеві жителі за 500 патронів до стрілецької зброї дають «комерсантам» одну пляшку горілки та п’ять пачок цигарок. Отака-от своєрідна «торгівля на крові».

Через такі факти командування бойовиків проводить комплексну ревізію наявності зброї і боєприпасів у всіх з’єднаннях і частинах. Роботу розпочато з перевірки складів «3-ї окремої мотострілецької бригади» (Горлівка) та «9-го штурмового полку морської піхоти», в якому внаслідок порушення правил безпеки під час обліку боєприпасів загинув один та поранено двох військовиків.

Це те, що відбувається, як кажуть, «у полі» чи «на землі» по той бік лінії зіткнення. А що ж діється у так званих верхах, від позиції та рішень яких залежить розв’язання конфлікту і завершення збройного протистояння на Донбасі?

Позицію Кремля в цьому питанні оприлюднив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Напередодні запланованої на 6 квітня зустрічі помічників глав держав «нормандської четвірки», повідомляє UA1, він заявив: «Позиція Російської Федерації: ситуація, на жаль, погіршується провокаційними діями Збройних сил України на лінії зіткнення, вона ускладнюється тим, що завдяки збереженню напруженості сторонам, як і раніше, не вдається відвести важке озброєння, як це було наказано відповідно до досягнутих угод, не діє режим припинення вогню, немає режиму тиші, в економічному плані ситуацію погіршує триваюча блокада Донбасу... Вінчає цей список фіаско в плані реалізації мінських домовленостей небажання Києва реалізовувати політичну частину цих домовленостей».

Не залишають без уваги ситуацію на Донбасі й лідери провідних країн світу. За повідомленням «Рейтер», президент США Дональд Трамп і канцлер Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову, під час якої обговорили ситуацію на Сході України, а також в Афганістані. «Керівники пообіцяли тісну співпрацю і координацію з цих та інших питань», — йдеться в заяві Білого дому.

До чого домовляться в закордонних «верхах», побачимо. Нам же — своє робить. Тут, в Україні. Й тепер, без очікування на чуже вирішення.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Слушна постанова
Читати
Радник поза штатом
Читати
Книжки під забороною
Читати
Розпочав роботу Єдиний реєстр ПДВ
Читати
Газовики-нелегали
Читати
Найзатребуваніша професія — тракторист
Читати
Триває посівна
Читати
Незважаючи на піст
Читати
Медпрепарати для онкохворих
Читати
Нові правила перетину кордону ЄС
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове