Архів
П’ятниця,
7 квітня 2017 року

№ 27 (19472)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
 Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

«Сюрпризи» від влади

ЧОМУ саме зараз, коли тарифи на електроенергію підвищуються уже вп’яте, скасовуються пільги для сільської місцевості щодо обсягу споживання? Починаючи з 2015-го це поетапне зростання ще жодного разу так боляче не вдаряло по селянах, як нинішній тарифний стрибок. Як зводити кінці з кінцями молодим сім’ям, яким ще треба ставити на ноги дітей, платити за навчання у ВНЗ? Роботи в селі немає, тож виживають здебільшого за рахунок господарства: тримають худобу, свиней, птицю. Відтак у повсякденному користуванні корморізка, зернодробарка тощо. То як же вкластися у 100 кВт/год на місяць? Скільки ж тепер молока треба продати, аби заплатити тільки за електроенергію? До речі, чому наші верхи не потурбуються про підвищення закупівельної ціни на молоко у селян, бо спритні посередники скуповують у рази дешевше, ніж воно продається у магазинах?

І ще про «новації» у сфері електроенергетики. З якої високої хмари на голови членів НКРЕКП «упала» вартість приєднання до електричних мереж із 31 січня цього року? Які розрахунки вкладені в суму 20 тис. грн, щоби під’єднати до мережі хату в селі? Тож усі ці «новаторсько-реформаторські» дії ділків різного штибу не що інше, як один із багатьох методів винищення села. Владо, які ще «сюрпризи» з твого благословення готуються для селян?

Марія КАЛАЙДА.

с. Ковалівка

Немирівського району

Вінницької області.

 

Промовисте гасло Майдану «Багаті поділяться з бідними» можновладці вже й не пам’ятають. Насправді все вийшло навпаки: бідні віддають останню копійчину. Бізнес багатих процвітає і статки ростуть. Завжди вірила, що свою старість зустріну гідно, не бідуватиму. Адже щомісяця частину зарплати відкладала про чорний день. Цей день у мене вже давно настав, проте скористатися своїми чесно заробленими за ціле життя грішми не можу. Нині ніхто з очільників держави навіть і не згадує про привласнені свого часу «Ощадбанком» СРСР заощадження.

Надія РИКУЛЬСЬКА.

с. Мокіївці

Шепетівського району

Хмельницької області.

 

З такої багатої країни за чверть століття зробили жебрачку. Годі вам гризтися за владу, гребти і грабувати! Треба вкладати свої кошти в українські банки, піднімати країну з колін, а то зостанеться українська земля без нас, українців. Отож, людоньки, думаймо й обираймо мудрих правителів, які б краяли українські сорочки уміло. Щоби було те вбрання міцне і красиве, щоб у ньому було приємно по землі ходити і добро творити. Щоб були всі щасливі і жили в мирі.

Іван КАРНАУХ.

с. Куземівка

Сватівського району

Луганської області.

 

Питання справедливих зарплат неодноразово піднімалося на сторінках газет, та чомусь влада до цього не дуже дослухається. З яких розрахунків призначаються позахмарні зарплати в 163, 225, 300, 400 тис. грн? І це тоді як переважна більшість українців ледь зводить кінці з кінцями. Деякі високопосадовці виправдовують розмір таких зарплат запорукою боротьби з корупцією. Втім, багаторічний досвід це заперечує. Українських хабарників захмарними зарплатами не приструнити. От якби за це садили в тюрму років на 15 чи відрубували руки, як у Китаї, то, може б, подіяло.

Олексій ШИМКО.

с. Худяки

Черкаського району

Черкаської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове