Архів
П’ятниця,
7 квітня 2017 року

№ 27 (19472)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Пожовтів пластик на вікні

ПЛАСТИК — універсальний матеріал, з нього виготовляють безліч предметів побуту. Білі пластмасові речі мають дуже презентабельний вигляд на початку свого терміну служби, але швидко його втрачають під упливом різних чинників. Одним із найбільш поширених елементів інтер’єру є біле пластикове підвіконня і віконна рама. Вигляд їх часто непокоїть господинь. Пластик доводиться постійно мити, але жовтизна при цьому іноді не зникає.

Для відбілювання пожовтілого підвіконня найчастіше застосовують медичний спирт. Він здатний трохи розчиняти верхній шар, і пластикове підвіконня легко очиститься від жовтизни. Але потрібно бути обережним, щоби не зіпсувати пластмасу. Використовуйте безворсову серветку і не докладайте надмірних зусиль.

Те саме стосується використання ацетону або рідини для зняття лаку. Вони швидко розчинять забруднення ... разом із верхнім шаром пластику.

Добре себе зарекомендувало застосування суміші кальцинованої соди і прального порошку для білих речей. Їх беруть по столовій ложці й розводять у півлітра води. Суміш наносять на поверхню, залишають на кілька годин, після чого змивають чистою теплою водою.

У тих випадках, коли жовтизна викликана не вицвітанням на сонці, а забрудненням, найбільший ефект дасть чищення мильним розчином. Можна скористатися звичайним туалетним або господарським милом, розчиненим у воді, і з допомогою щітки або губки помити підвіконня і віконну раму.

А найліпше купити серветки для побутової техніки або автомобільних панелей. Вони не зашкодять пластику, оскільки створені для «обслуговування» цього матеріалу і делікатно на нього впливають.

Версія для друку          До списку статтей

ЯК ЗАХИСТИТИ картоплю в процесі вегетації від шкідників і хвороб? Слід обробити бульби перед садінням. А якими саме препаратами, ми підкажемо і розповімо про дію кожного з них.

Але не тільки з картоплею виходимо нині в поле, тож повідаємо, які заходи вжити, аби пробудити «ліниве» насіння. Народна мудрість завше стає у пригоді, надто в селянській справі, а ми тільки нагадаємо її, скажімо, як помудрувати над насінням моркви до висівання, щоб дала дружні сходи.

Певно, багато хто із садівників спостерігав, що пагони на кущі смородини перед достиганням ягід в’януть і до кінця літа всихають. Значить, ви маєте справу з прихованим шкідником цієї культури — склівкою. Отже, хто бачив таке на своїй ділянці, поспішайте: важливо провести заходи боротьби, щойно розпустяться перші листочки.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове