Архів
Вівторок,
4 квітня 2017 року

№ 26 (19471)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень
  • За рубежем
У кожної сторони — свій сценарій

ЄВРОСОЮЗ оприлюднив прин-ципові позиції, якими керуватиметься на переговорах із Лондоном про Brexit.

Докладніше...
Розлучення за розлученням

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Уряд Шотландії домагається проведення референдуму стосовно незалежності від Сполученого Королівства.

Докладніше...
Прогнозовані вибори

СЕРБІЯ. Прем’єр-міністр Александар Вучич переміг на президентських виборах.

Докладніше...
Без терміну давності

БРАЗИЛІЯ. На понад 15 років ув’язнення засуджено за корупцію колишнього спікера палати депутатів.

Докладніше...
Вічне протистояння

ПАКИСТАН сколихнула хвиля терористичних атак на шиїтів.

Докладніше...
Ще одна порохівниця

ІЗРАЇЛЬ зведе нове поселення на окупованих палестинських територіях.

Докладніше...
Безпрецедентна космічна технологія

США. Уперше в історії для запуску в космос повторно використано ракету-носій.

Докладніше...
Версія для друку          На головну

Олег Ляшко: «Не дозволю олігархам грабувати українців!»

Іван Киріяк.

Олег Ляшко подає до суду на очільника Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитра Вовка і вимагає негайно скасувати «абонплату» за газовий лічильник. Лідер Радикальної партії, як і мільйони його співгромадян, обурений звісткою про те, що з 1 квітня це відомство встановлює щомісячну обов’язкову плату за користування газом незалежно від обсягів його споживання.

«КОЖНА сім’я повинна буде додатково до безбожних газових тарифів сплачувати ще 92 грн щомісяця, або 1100 грн на рік, а то й у рази більше (!) в кишені приватних облгазів, що належать олігархам! При цьому самі облгази жодної копійки не платять за користування державними та комунальними газопроводами, а з людей хочуть здирати останні копійки, навіть якщо ті не споживають газу взагалі!

Достойні послідовники Юлії Володимирівни, яка свого часу разом із Путіним на рівні прем’єр-міністрів сотворили подібне для України», — обурюється чільник Радикальної партії.

Олег Ляшко особливо переймається тим, що ця афера НКРЕКП та газових олігархів дошкульно вдарить по жителях сіл. «Селяни за свої гроші підвели газ до власних осель, потім сумлінно платили і платять за послуги облгазів 13% у відповідному тарифі, а тепер будуть змушені сплачувати значно більше і незалежно від того, чи користуються газом», — констатував нардеп.

— Платити пропонують не пропорційно обсягу споживання, а за потужність лічильника, — обурено говорить далі О. Ляшко. — Чим вона вища, тим більші гроші хочуть здерти. Для прикладу: за найменший лічильник G1,6 в Київській області вимагають 56 грн на місяць. Якщо немає лічильника, то це вже 90 грн, а якщо встановлений найпоширеніший лічильник G4 (це 54% споживачів), то витягуй з кишені 134 грн на місяць. А коли так сталось, що в тебе лічильник G6 (це системи зі старими газовими котлами, переважно в пенсіонерів, які не мають коштів їх оновити), то плата становитиме аж 224 грн на місяць. Але й це не межа! Жителі Закарпаття з лічильником G6 повинні будуть віддавати щомісяця 340 грн «Закарпатгазу». І це за мінімальної пенсії 1247 грн. При цьому субсидії на сплату цих поборів не передбачені!

У зв’язку з цим Радикальна партія подає до суду на колишнього менеджера «Рошен», а нині очільника НКРЕКП Дмитра Вовка з вимогою негайно скасувати цю олігархічно-газову аферу.

Драконівське рішення Нацкомісії є настільки цинічним і зухвалим, що навіть в уряді В. Гройсмана, який, скидається на те, дбає не про людей, а лише про власні чи які там ще інтереси, викликало негативну реакцію. І Прем’єр був змушений заявити, що звернеться до Нацкомісії з вимогою «переглянути це рішення».

Завважте — не скасувати грабіжницьку постанову, а лишень… «переглянути» (!), тобто «заговорити» і ретельніше замаскувати від народу її здирницьку суть.

І в цьому нема нічого дивного, бо обидва керівники відомств — і В. Гройсман, і Д. Вовк — є лише маріонетками в руках олігархів-ляльководів, інструментом для ще більшого збагачення товстосумів за рахунок вкрай зубожілого українського народу. І це ще раз доводить, що наше рішення звернутися до суду є абсолютно правильним.

Водночас лідер Радикальної партії ініціює по всіх містах України скликання позачергових сесій рад усіх рівнів, на яких мають закликати керівництво держави скасувати рішення НКРЕКП.

«Прилуцька міська рада з ініціативи нашої фракції прийняла звернення до Президента України, Кабінету міністрів, Голови Верховної Ради, голови Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг з вимогою негайно скасувати своє рішення, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання. Я дав команду нашим фракціям по всій Україні скликати позачергові сесії з вимогою скасувати грабіжницьку ухвалу НКРЕКП», — повідомив народний депутат.

«Ми не дозволимо владі та її верховодам-олігархам грабувати українців!» — рішуче заявив Олег Ляшко.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Понад половина українців — за межею бідності
Читати
Все, що нажили...
Читати
Збільшилась допомога із безробіття
Читати
«Птаха» стає на крило
Читати
Вимушена зупинка
Читати
Південноукраїнська АЕС відключила енергоблок
Читати
Йдемо на експортний рекорд?
Читати
Практична допомога НАТО
Читати
Так ось де наше багатство!
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове