Архів
Вівторок,
4 квітня 2017 року

№ 26 (19471)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Квітень
  • За рубежем
У кожної сторони — свій сценарій

ЄВРОСОЮЗ оприлюднив прин-ципові позиції, якими керуватиметься на переговорах із Лондоном про Brexit.

Докладніше...
Розлучення за розлученням

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Уряд Шотландії домагається проведення референдуму стосовно незалежності від Сполученого Королівства.

Докладніше...
Прогнозовані вибори

СЕРБІЯ. Прем’єр-міністр Александар Вучич переміг на президентських виборах.

Докладніше...
Без терміну давності

БРАЗИЛІЯ. На понад 15 років ув’язнення засуджено за корупцію колишнього спікера палати депутатів.

Докладніше...
Вічне протистояння

ПАКИСТАН сколихнула хвиля терористичних атак на шиїтів.

Докладніше...
Ще одна порохівниця

ІЗРАЇЛЬ зведе нове поселення на окупованих палестинських територіях.

Докладніше...
Безпрецедентна космічна технологія

США. Уперше в історії для запуску в космос повторно використано ракету-носій.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Нема «тиші». Є поранені

Михайло ВЕДМІДЬ.

НЕЗВАЖАЮЧИ на досягнуті домовленості тристоронньої контактної групи щодо припинення вогню з 1 квітня вздовж усієї лінії розмежування, бойовики здійснювали провокаційні обстріли позицій Збройних сил України. Як повідомили у прес-центрі штабу АТО, в перші два дні квітня ворог гатив зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, з мінометів калібрів 120 та 82 мм, озброєння БМП. Попри збройні провокації з боку противника, запевнили в штабі, українські військовослужбовці суворо дотримувалися режиму «тиші» і вогонь у відповідь не відкривали. Внаслідок ворожих обстрілів у перший «тихий» день дістали поранень четверо наших бійців, наступної доби — ще один.

Як уже повідомлялося, 29 березня в результаті бойових дій сталося пошкодження високовольтної лінії електропередачі 110 кВ, що призвело до припинення електропостачання міста, в якому зараз проживає близько 22 тис. мешканців, Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції, які централізовано забезпечують городян водою і теплом. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили: «Станом на 7-му годину 3 квітня централізоване електропостачання відсутнє. Теплопостачання міста здійснюється централізовано за рахунок заводської теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу. Створено запас води в міському резервуарі об’ємом 4 тис. м3. Об’єкти соціально-побутової сфери, що не мають власних систем резервного електроживлення, забезпечуються електроенергією від дев’яти генераторів ДСНС». Аварійно-відновлювальні роботи, інформує ДСНС, тривають.

З’явилися новини стосовно ще одного «учасника» протистояння на Донбасі — Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. На засіданні Постійної ради Організації у Відні її мандат подовжено на один рік — до 31 березня 2018-го. Бюджет місії на цей період часу визначено в обсязі 105,5 млн євро.

Напередодні чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц вчергове рішуче закликав усі сторони конфлікту в Україні і навколо неї виконати свої зобов’язання і активно підтримувати роботу Спеціальної моніторингової місії в умовах ескалації останнім часом і ризиків для персоналу місії. Він назвав неприпустимими перешкоджання роботі міжнародних спостерігачів, погрози на їхню адресу і псування матеріальних засобів, зокрема дронів.

До речі, в Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили про «ноу-хау» противника, пов’язане з роботою міжнародної місії. «Російським окупаційним командуванням з метою уникнення фіксації порушень запроваджено систему оповіщення про місцезнаходження та пересування спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ», — поінформували у відомстві й навели приклад, коли «16 березня артилерійським підрозділом 4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ здійснено обстріл сил АТО з позиції поблизу Сентянівки відразу після отримання інформації про відбуття представників СММ до іншого району».

Складовою роботи Спеціальної моніторингової місії є моніторинг ситуації щодо населення, яке перебуває в зоні проведення АТО. Підбиваючи деякі підсумки роботи, перший заступник глави місії ОБСЄ Олександр Хуг повідомив, що з початку поточного року СММ підтвердила 116 жертв серед цивільного населення — 21 загиблий і 95 травмованих.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Понад половина українців — за межею бідності
Читати
Все, що нажили...
Читати
Збільшилась допомога із безробіття
Читати
«Птаха» стає на крило
Читати
Вимушена зупинка
Читати
Південноукраїнська АЕС відключила енергоблок
Читати
Йдемо на експортний рекорд?
Читати
Практична допомога НАТО
Читати
Так ось де наше багатство!
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове