Архів
П’ятниця,
24 березня 2017 року

№ 23 (19468)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
 Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Удар у спину

КОЛИСЬ у нашому селі було 250 корів, нині — лише 12. Причина? Дороге утримання тварин. Свиней також зменшилося в рази. Ще люди тримають птицю. Та скоро, мабуть, і її перестануть. А призвела до розвалу одноосібного селянського господарства «вміла» політика керівництва держави. Теперішні ціни на газ та електроенергію непосильні для селянина. Як удар у спину — березневе врізання норми споживання електроенергії до 100 кВт. Для того, щоб ми могли утримувати господарство, повинні мати бодай 200 кВт за зниженою ціною. Шановні можновладці, прислухайтеся до нашого голосу і пригальмуйте апетити до наживи тих, хто відпускає селянам електрику за завищеними тарифами.

В. М. ДАРМЕНКО, О. І. ВОЙТЕНКО, В. Ю. МАРУШКА, В. А. ТКАЧЕНКО, Н. М. ФЕДОРЧЕНКО, В. М. КОВТУН, В. Г. ОЛЕКСІЄНКО, К. С. ЛЕВЧЕНКО та ін. жителі с. Олійникова Слобода

Білоцерківського району

Київської області.

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій щораз, відкриваючи ранкове засідання, просить народних депутатів реєструватись. А їх то 265, то 248, то 230. Чому ж так мало обранців ходить на роботу? Ставлять власні бізнесові інтереси на перший план? Не дивно, що люди пропонують зменшити кількість депутатів у Верховній Раді до 250. Вважаю також, що імена прогульників мають обов’язково оприлюднюватись, аби виборці знали своїх «героїв». Чергові парламентські вибори не за горами, і липовим слугам народу там не місце. Інакше знову нарікатимемо на владу, яка нічого не робить для народу, а тільки все собі гребе.

Олексій КСЬОНЗ.

м. Миргород

Полтавської області.

 

Не секрет, що нині серед українців дуже багато курців. На жаль. Причому палять тютюн не тільки дорослі чоловіки, а й жінки, підлітки. І я був у їх числі. Майже сорок років «смоктав» цигарки. Але після чергового їх здорожчання підрахував, що мушу витрушувати з кишені 150 гривень щомісяця (це було дев’ять років тому). «Е, ні. Нема дурних», — подумав я собі. Як сказав — так і зробив. І не шкодую. А на заощаджені гроші «Сільськовістяночку» передплатив, ще й на цукерки для онуків залишилося. Раджу й іншим затятим курцям наслідувати мій приклад. Це піде на користь і здоров’ю, і сімейному бюджету. За нинішніми цінами, за рік можна зекономити не одну тисячу гривень навіть на найдешевших цигарках.

Григорій ПОТАПЕНКО.

с. Тупичів

Городнянського району

Чернігівської області.

 

Телеканали забиті рекламою про чудодійні дорогі іноземні ліки. А вітчизняних таблеток та сиропів (їх аналогів), дешевших у кілька разів, не побачиш по телевізору, та й лікарі про них рідко згадують. Як потрапиш у кабінет до спеціаліста, випишуть тобі на цілий аркуш різних пігулок. Підеш із тією писулькою в аптеку, а їх нині — на кожному кроці, як грибів після дощу, і залишиш відразу місячну пенсію. Тож чи дивно, що процвітає фармацевтична мафія?

Віталій ЛЕМІШКО.

м. Умань

Черкаської області.

 

Лідер правлячої в Польщі партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський заявив, що Україна із Бандерою в Європу не ввійде. Та то, шановний, наша справа, з якими героями йти до Європи! Зрештою, якщо згадати про всі кривди, яких українці зазнали від поляків, то ми мали б усе життя ображатися. Але мірятися кривдами чи кількістю жертв нерозумно та й безперспективно. Треба раз і назавжди засудити криваві сторінки нашої спільної історії, вибачити й попросити вибачення. І робити все можливе, аби трагедії не повторювались, а не нагнітати і сіяти взаємну ненависть. Не забуваймо, що цим не промине нагоди скористатися третя сторона, яка є головною загрозою і для України, і для Польщі.

Віталій ШМАЛІЙ.

с. Бабайківка

Царичанського району

Дніпропетровської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове