Архів
П’ятниця,
24 березня 2017 року

№ 23 (19468)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
 Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Читач — газета

Компенсація за догляд

«Мені 76 років. Помаленьку ще дибаю по хаті, але здоров’я щодень погіршується. В нас у селі є жінка, яка доглядає за літніми хворими людьми, тож я звернулася в сільраду з цього приводу, але мені відмовили, мовляв, у мене є донька. Справді є. Але вона має свою сім’ю і проживає окремо. Мене також цікавить, чи одержуватиме мій опікун державну грошову компенсацію? Прошу редакцію роз’яснити».

Лариса ДОРОЩУК.

с. Кустин Рівненського району Рівненської області.

 

На лист читачки відповідає начальник управління соціального захисту населення Рівненської райдержадміністрації Вадим Павлович Максютинський:

Оскільки у Л. П. Дорощук є дочка працездатного віку, яка проживає з нею в одному селі, то надання соціальних послуг відділенням соціальної допомоги вдома можливе тільки на платній основі. За умови звернення заявниці до територіального центру соціального працівника такі послуги буде призначено в установленому порядку і за відповідну плату.

Щодо компенсаційної виплати, то відповідно до постанови Кабміну від 29.04.2004 р. №558 «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» вона призначається непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, які обслуговуються соціальними службами). Оскільки Л.П.Дорощук не має статусу особи похилого віку (не досягнуто 80-річного рубежу) та не є інвалідом, соціальні послуги їй можуть надаватись лише як особі, котра за станом здоров’я, згідно з висновком лікарсько-консультаційної комісії, не здатна до самообслуговування і потребує постійного стороннього догляду. Соціальні послуги може надавати в тому числі й особа пенсійного віку.

Тому, хто надаватиме соціальні послуги, для одержання компенсації необхідно звернутись із заявою та відповідними документами до районного управління соцзахисту населення або в Кустинську сільраду.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове