Архів
П’ятниця,
24 березня 2017 року

№ 23 (19468)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
 Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Захоплення

Картини, вишиті стрічками

Олена ЧЕРНЯВСЬКА.

м. П’ятихатки

Дніпропетровської області.

На фото автора: Ольга Коваленко з картиною, вишитою стрічками.

ЩЕ дитиною вона разом із мамою шила і плела, а з татом — випилювала і випалювала по дереву. На уроках праці вчителька не раз хвалила Олю Коваленко за те, що вміло працює з тканиною, й радила здобувати вищу освіту за фахом технолога швейного виробництва. І дівчина вступила до відповідного вишу й навіть закінчила його із червоним дипломом. Працювала і на П’ятихатській швейній фабриці, і в навчально-виробничому комбінаті, а згодом доля повернула так, що довелося й бухгалтерську справу опановувати. Але спрагла до творчості душа завше спонукала до занять рукоділлям.

Ольга вишиває хрестиком картини, шиє з клаптиків тканин прекрасні речі для дому, залюблена в техніку декупажу. Тож, коли береться прикрашати малюнком зі звичайної серветки кухонну дошку чи настінний годинник, дивом дивуєшся, що можна так оживити стару річ. А ще ця талановита жінка вміло складає неперевершені букетики з... цукерок і робить незвичайні синтепонові ляльки, вкладаючи в це свою душу. Ці кумедні милі іграшки такі м’якенькі!

Окреме слово хочу мовити про Олині вишивки стрічками — яскраві, з багатим національним колоритом. Своїм умінням жінка охоче ділиться з іншими, надсилаючи майстер-класи у журнали для рукоділля, дарує творчі новинки рідним і друзям.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове