Архів
Вівторок,
21 березня 2017 року

№ 22 (19467)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Її величністю схвалено

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Королева Єлизавета ІІ підписала закон про вихід країни з ЄС.

Докладніше...
Обережно: вибухонебезпечний лист

ФРАНЦІЯ. У Парижі, у штаб-квартирі МВФ, вибухнула надіслана туди поштова кореспонденція.

Докладніше...
Знову помилка пілота?

СИРІЯ. Невпізнані військові літаки розбомбили мечеть у селі Аль-Джина поблизу Алеппо.

Докладніше...
Чергове крихке перемир’я

ЛІВІЯ. Проурядові сили та ісламісти домовилися про припинення вогню.

Докладніше...
Відповідь буде адекватна

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Сполучені Штати не виключають можливості воєнного конфлікту з КНДР.

Докладніше...
Вперше пройшли до парламенту

НІДЕРЛАНДИ. Етнічні турки отримали місця в законодавчому органі.

Докладніше...
Потренуватись не завадить

ЯПОНІЯ провела перші цивільні навчання з евакуації жителів на випадок ракетного удару з Північної Кореї.

Докладніше...
Замахнулись на «сонячний» рекорд

У ТУРЕЧЧИНІ побудують найбільшу в світі сонячну електро-станцію.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Запоріжжя

Почали сіяти

Ганна КЛІКОВКА.

У ПІВДЕННИХ районах Запорізької області погода посприяла тому, що місцями на півтора тижні раніше, ніж звичайно, відновилася вегетація озимої пшениці. Це спонукало хліборобів розпочати посівну кампанію ранніх зернових. За словами в. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрія Полякова, на полях розгорнуто активні роботи: проведено підготовку ґрунту на площі 31,3 тис. га, підживлено озимі культури на зерно на площі 196 тис. га, або 28% прогнозу, а також озимий ріпак на 10 тис. га (34%). Очікуваний посівний клин сільськогосподарських культур у всіх категоріях господарств під урожай поточного року — 1593,9 тис. га, частка зернових у ньому — 57%, що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах. Матеріально-технічними ресурсами забезпечені на 80-98 відсотків.

З дипломами аграрного вишу

ВИПУСКНИКИ трьох факультетів Таврійського державного агротехнологічного університету — механіко-технологічного, агротехнологій та екології, інженерії і комп’ютерних технологій — отримали дипломи. Цьогорічний випуск молодих спеціалістів особливий, адже нещодавно цей навчальний заклад, у якому здобувають освіту майже п’ять тисяч студентів, відзначив 85-річчя. Цікавий шлях пройшов ВНЗ — від училища до університету. Нині ТДАТУ, в якому впроваджені новітні інноваційні технології та використовується найсучасніша комп’ютерна техніка, — один із провідних аграрних університетів Півдня України, гордість Мелітополя.

Жінки шукають роботу

У СТРУКТУРІ безробітних на ринку праці переважають жінки. Так, торік послугами державної служби зайнятості скористалися 76,5 тисячі громадян, із яких понад 40 тисяч — жінки. Із них найбільше — понад 20% — із Кам’янсько-Дніпровського району. На професійне навчання направлено 3430 осіб. В громадських роботах узяли участь більш як шість тисяч безробітних жінок. Найактивнішими у виконанні суспільно корисних робіт були представниці Веселівського району. Загалом працевлаштовано кожну третю жінку. А найбільше їх число знайшло роботу в Мелітополі — 46,4%.

У квітні Запорізька обласна служба, міські та районні центри зайнятості традиційно проведуть місячник зайнятості — заходи, спрямовані на допомогу жінкам у пошуку свого місця на ринку праці.

Колись це ім’я боялись вимовляти

ІСТОРИЧНИЙ факультет Запорізького національного університету приймав учасників серії наукових симпозіумів «Патріарх Йосип — знайомий і незнаний», приурочених до 125-річчя видатного релігійного діяча. Науковий захід у березні проводиться в трьох містах — Запоріжжі, Полтаві та Харкові — не випадково, адже в цих регіонах про постать Патріарха Йосипа Сліпого, предстоятеля Української греко-католицької церкви та його справи знають незаслужено мало. Більше того, свого часу це ім’я вголос і не вимовлялося. З доповідями про життєвий шлях Патріарха виступили науковці Українського католицького університету, які спеціально прибули зі Львова, а також запорізькі історики.

Відкрили пам’ятник Шевченку

ВЕЛИКИЙ Кобзар постав у Гуляйполі, відлитий із полімерних матеріалів, більш як двометрового зросту. Містян на урочисте відкриття пам’ятника цього світлого для українців дня, коли народився Тарас, зійшлося багато. І все б нічого, подія радісна. Проте радість ця з гірчинкою — до 2015 року впродовж десятиліть саме тут стояв Ленін. Гуляйполе — єдине в області місто, де після декомунізації замість монумента «вождя пролетаріату» встановили пам’ятник славетному поетові.

Домівка для дітей-інвалідів

У РАМКАХ проекту «Щаслива оселя», який уже шість років поспіль реалізується у КУ «Чернігівський дитячий будинок-інтернат» Запорізької обласної ради, створено перший дитячий будинок сімейного типу, вихованцями якого стали семеро дітей з інвалідністю. Прикметно, що останніми роками завдяки упровадженню сімейних форм виховання кількість дітей з інвалідністю в будинках-інтернатах істотно зменшується.

Болгарія стає ближчою

НЕЗАБАРОМ очікується призначення Почесного консула Республіки Болгарія в Запоріжжі, що відкриє нові можливості для співпраці області з цією сонячною країною на Балканському півострові. Таке рішення прийнято після відвідин регіону Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Болгарія в Україні паном Красіміром Мінчевим. Його візит було приурочено до 155-річчя переселення болгар у Таврію. Етнічні болгари, які донині зберегли свою мову, традиції і звичаї, при цьому завжди були гідними громадянами України — це один із найміцніших мостів, який поєднує наші країни.

Дубовка: весна без риби

ВОДНЕ плесо однієї з найкращих паркових водойм у Запоріжжі зустрічає весну без риби: вона загинула. Екологи пояснили це браком кисню через міцний шар льоду, що утворився на водоймі взимку, а також сильним замуленням. Не дивно, адже озеро в Дубовому Гаю не чистили майже півстоліття. Тепер нарешті, коли гримнуло, візьмуться.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
I не мрійте!
Читати
Термін надзвичайного стану подовжено
Читати
Безробітних побільшало
Читати
У МВФ ще подумають
Читати
До вас їде ревізор
Читати
Спиртовики протестують
Читати
Невдалий менеджмент чи політика?
Читати
Рахунки кредитних карток заблоковані
Читати
Діти з епілепсією залишені напризволяще
Читати
Виїзний сервіс
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове