Архів
Вівторок,
21 березня 2017 року

№ 22 (19467)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Її величністю схвалено

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Королева Єлизавета ІІ підписала закон про вихід країни з ЄС.

Докладніше...
Обережно: вибухонебезпечний лист

ФРАНЦІЯ. У Парижі, у штаб-квартирі МВФ, вибухнула надіслана туди поштова кореспонденція.

Докладніше...
Знову помилка пілота?

СИРІЯ. Невпізнані військові літаки розбомбили мечеть у селі Аль-Джина поблизу Алеппо.

Докладніше...
Чергове крихке перемир’я

ЛІВІЯ. Проурядові сили та ісламісти домовилися про припинення вогню.

Докладніше...
Відповідь буде адекватна

ПІВНІЧНА КОРЕЯ. Сполучені Штати не виключають можливості воєнного конфлікту з КНДР.

Докладніше...
Вперше пройшли до парламенту

НІДЕРЛАНДИ. Етнічні турки отримали місця в законодавчому органі.

Докладніше...
Потренуватись не завадить

ЯПОНІЯ провела перші цивільні навчання з евакуації жителів на випадок ракетного удару з Північної Кореї.

Докладніше...
Замахнулись на «сонячний» рекорд

У ТУРЕЧЧИНІ побудують найбільшу в світі сонячну електро-станцію.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На юридичному фронті

Мільйон троянд чи сто мільйонів гривень?

Михайло ГУБАШ.

САМЕ ЦЕ питання жваво обговорюють у соцмережах, сперечаючись про те, що більше свідчить про справжню закоханість і любов: мільйон червоних квіток чи сто мільйонів у вітчизняних грошових купюрах? А зумовило цю дискусію повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про 100 мільйонів гривень застави, яку внесла за Романа Насірова його дружина, в результаті чого той вийшов із Лук’янівського СІЗО. Щойно опинившись на волі, недавній бранець заявив журналістам про політичну вмотивованість справи, а інформацію про наявність у нього паспортів Великої Британії та Угорщини назвав «маразмом». «Я як не збирався нікуди їхати, так і не збираюся. Буду вдома і готуватимусь до повноцінного захисту», — сказав Насіров.

Трохи згодом один із нардепів повідомив, що за відстороненого керівника ДФС заставу в складчину (по 50 мільйонів) внесли дружина і тесть — власник корпорації «Альтіс-Холдинг» Олександр Глімбовський. «Дуже не хочеться, щоб наступною важливою новиною у цій справі стало: «Роман Насіров не з’явився на допит», — зазначив народний обранець. Що ж, стежитимемо за розвитком подій.

Нехай їде, нехай їде. Назад не вертає...

СЕРЕД різних думок і версій, висловлених у зв’язку зі «справою Насірова», одним із найоригінальніших став коментар блогера Романа Шрайка: «Я б хотів, щоб Насіров утік. Серйозно. Я абсолютно не засмутився б, якщо він не сяде. Головне те, щоб ДФС очолила людина, налаштована реформувати це чудовисько. А поки Насірова не звільнено (а його ще не звільнено), навіть теоретичного шансу на це немає. Якби він утік, то, крім приємного бонусу у вигляді 100 млн грн для бюджету, ми отримали б відкритий конкурс на цю посаду й теоретичний шанс на зміни. Проте є достатня кількість осіб, зацікавлених у його поверненні у крісло. І боротьба, як на мене, йде саме за це».

Судді відправили колегу на нари

ВПЕРШЕ Вища рада правосуддя задовольнила клопотання прокурора і надала згоду на взяття під варту служителя Феміди — судді Суворовського райсуду Одеси Костянтина Бобовського. Втім, історія нової судової інстанції не така вже й довга — ВРП почала працювати 12 січня поточного року. Бобовський попався на одержанні хабара торік у листопаді. Його підозрюють у вимаганні двох тисяч доларів за обрання м’якшого запобіжного заходу. На думку прокуратури, тримання під вартою необхідне для запобігання тиску на свідків та суддів з боку обвинуваченого та недопущення його виїзду за кордон для переховування від органів слідства. Раніше — до початку реформи судочинства — питання недоторканності суддів було в компетенції Верховної Ради.

Журналісти «розкопали». Чи «закопають» прокурори?

СПЕЦІАЛІЗОВАНА антикорупційна прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного збагачення першого заступника голови Служби безпеки України Павла Демчини. Як повідомили у відомстві, підставою для реєстрації кримінального провадження стали матеріали журналістських розслідувань. Займатися справою доручено Головному підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро. В СБУ, де, до речі, Демчина очолює Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, заявили, що поширену щодо нього інформацію той вважає неправдивою і навіть сам звернувся до НАБУ з проханням перевірити такі повідомлення.

А не треба лізти до Криму!

ТОРІК наприкінці листопада прикордонники вперше затримали іноземне судно «Sky Moon», яке під прапором Танзанії незаконно заходило в порти окупованого Криму. 15 березня Малиновський райсуд Одеси ухвалив рішення щодо конфіскації цього торгового судна за порушення митних правил. Також до бюджету держави передано контрабандний вантаж «Sky Moon» — три тисячі тонн технічної соди, ринкова вартість якої становить 18,5 млн грн. Військова прокуратура Південного регіону України має намір притягнути до кримінальної відповідальності також капітана судна, одного із засновників компанії-вантажовласника — громадянина Молдови і, можливо, представника судновласника — громадянина Румунії. Крім того, за результатами розслідування військова прокуратура офіційно поінформує владу Чехії про порушення зареєстрованою на її території юридичною особою європейських санкцій стосовно заборони торгівлі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Квартиру Лещенка «закрили»

ПЕЧЕРСЬКИЙ райсуд столиці остаточно закрив провадження про нібито корупційні дії нардепа Сергія Лещенка під час при­­­дбання ним квартири у Києві. За словами адвоката народного обранця, суд апеляційної інстанції повернув скаргу Генпрокуратури без розгляду, а постанова Печерського райсуду від 15 лютого про закриття провадження у справі набула чинності. Нагадаємо: Національне агентство з питань запобігання корупції угледіло у придбанні С. Лещенком помешкання ознаки адміністративного правопорушення. Зокрема, у відомстві заявили, що він при купівлі квартири одержав як подарунок знижку 1,8 млн гривень, й скерували до суду складений на нардепа протокол.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
I не мрійте!
Читати
Термін надзвичайного стану подовжено
Читати
Безробітних побільшало
Читати
У МВФ ще подумають
Читати
До вас їде ревізор
Читати
Спиртовики протестують
Читати
Невдалий менеджмент чи політика?
Читати
Рахунки кредитних карток заблоковані
Читати
Діти з епілепсією залишені напризволяще
Читати
Виїзний сервіс
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове