Архів
Вівторок,
21 березня 2017 року

№ 22 (19467)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • До вашого записничка

Порятунок від п’яткової шпори

В’ячеслав ВАРНАВСЬКИЙ,

знавець народної медицини.

ДЛЯ цього потрібні дитячий крем і сире яйце.

Збовтати яйце так, щоби білок і жовток утворили однорідну масу. Додати приблизно таку ж кількість крему і ретельно перемішати. До отриманої суміші влити столову ложку оцтової есенції. Після перемішування мазь можна використовувати для втирання.

Перед її нанесенням хвору п’яту треба добре розпарити в гарячій воді. Що гарячіша вона буде (звісно ж, не окріп), тим ліпше м’які тканини підготуються до «прийняття» препарату. Мазь слід інтенсивно втерти у хвору п’яту. Процедуру роблять тричі на день, а на ніч п’яту добре закутують. Зазвичай одного тижня буває достатньо, аби настало полегшення.

Однак поліпшення стану не привід для закінчення лікування. Треба продовжувати втирати мазь іще тиждень-два, довівши процедуру до одного разу на день. Курс лікування — близько 12 днів.

Процес буде ефективніший, якщо одночасно користуватися ще однією маззю. Для цього змішати склянку несолоного смальцю, дві столові ложки меновазину, стільки ж скипидару (останні два медпрепарати придбайте в аптеці). Втирати у хворе місце один раз через кожні два дні. На кожну процедуру витрачайте столову ложку засобу.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове