П’ятниця, 17 березня 2017 року № 21 (19466)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19466/print.php?n=34962

  • Неоголошена війна

Партизани «лютують»?

Михайло ВЕДМІДЬ.

НАПРУЖЕНА, але контрольована — так у ранковому зведенні 16 березня оцінили ситуацію в зоні АТО у прес-центрі Антитерористичної операції. Також повідомили, що попередньої доби зафіксовано 91 ворожий обстріл, внаслідок чого поранено чотирьох українських захисників. Не було загиблих і напередодні, втім, семеро військовослужбовців зазнали травм та ран.

За даними групи «Інформаційний опір», бойовики готуються до війни «малих груп», яка розгорнеться з появою «зеленки» — листя на деревах та кущах лісонасаджень. «На даний момент, — повідомляє координатор групи «ІО» Дмитро Тимчук, — створюються рейдово-вогняні групи по 10-15 чоловік, з двома-трьома одиницями транспорту і власними гранатометами та мінометами. Завдання цих груп — бойові дії на передньому краї рейдовим способом з нейтральної смуги і постійні обстріли передових позицій і спостережних пунктів сил АТО».

Про ще одну «тактику» бойовиків розповів Іван Венжик на сайті «Сrime»: «Пізно ввечері 15 березня російсько-терористичні війська здійснили обстріли житлових кварталів у центрі окупованої Горлівки та селищі шахти №6-7 на північно-західній околиці міста. Пізніше знову почали гатити з мінометів та артилерії, але вже у бік позицій українських військ. У соцмережах «орки» пишуть, мовляв, це укри стріляли по селищу, а не ми. Смішно. Як кажуть, на злодієві шапка горить». До речі, кілька таких мінометників вже «дострілялись». У Гольмівському, що поблизу тієї ж Горлівки, бойовики, які приїхали на позиції змінити своїх товаришів, виявили чотирьох мінометників зі смертельними ножовими пораненнями і два пошкоджених міномети. Командування загиблих «ополченців» вважає це справою рук української ДРГ, натомість рядові бойовики підозрюють місцевих жителів, які вночі «перетворюються на лютих партизанів».