Архів
Вівторок,
14 березня 2017 року

№ 20 (19465)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Brexit невідворотний

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Очікується, що вже сьогодні має бути офіційно розпочато процедуру виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Справжня війна слів

НІДЕРЛАНДИ. Голландська влада не пустила до країни турецьких чиновників-високопосадовців.

Докладніше...
Наземні служби вимагають доплати

НІМЕЧЧИНА. Страйки паралізували роботу аеропортів Берліна.

Докладніше...
Ще й як доторканний

ПІВДЕННА КОРЕЯ. Президента країни відсторонено від влади через корупційний скандал.

Докладніше...
Західні райони звільнено

ІРАК повернув собі близько третини території на правому березі Мосула.

Докладніше...
Такі собі вибори

ГРУЗІЯ. В самопроголошеній Абхазії відбулися «вибори» в «парламент».

Докладніше...
Діти на війні

СИРІЯ. В ЮНІСЕФ повідомили про рекордне число жертв серед дітей у країні.

Докладніше...
Обійшлося без жертв

ЯПОНІЯ. На північному сході стався землетрус магнітудою 5,3.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Окупований Крим

Названі всі. Поіменно!

Василь ПІДДУБНЯК.

ПРИЄДНАННЯ Криму до Росії визнали законним шість держав. Про це на своїй сторінці в «Твіттері» написав російський журналіст, блогер і політичний діяч Андрій Мальгін. Він перераховує ці країни — Афганістан, Венесуела, Куба, Нікарагуа, КНДР і Сирія. Відзначається, що жодна з країн СНД анексію не визнала.

Деякі користувачі Інтернету висловили здивування, чому Україна досі не розірвала дипломатичні відносини з цими країнами. Інші стали жартувати, що тепер Росія точно пробачила цим країнам всі кредити. Коментатори завважили: в списку не значиться Зімбабве. Імовірно, це свідчення того, що тамтешній президент схаменувся.

Бог торгівлі захирів

КОЛИ Крим був у складі України, зовнішньоторговельний баланс півострова перевищував два мільярди доларів, а після анексії обсяги зовнішньої торгівлі не дотягують навіть до двохсот мільйонів, передає Politic.Kiev.ua.

Торік обсяг експорту-імпорту півострова зменшився рівно в чотирнадцять разів порівняно з 2013 роком і становив 155 мільйонів доларів. Це стрімке падіння почалося три роки тому, коли зовнішньоторговельний оборот впав із 2,2 мільярда до 253 мільйонів доларів. Рік по тому негативна тенденція тільки посилилась, і обсяг купівлі-продажу за кордон зменшився ще на двадцять мільйонів, а в 2016-му вже майже на сто мільйонів. Також продовжувала різко скорочуватись і кількість зарубіжних торговельних партнерів Криму: 2013-го їх було 94, залишилось 57.

Ще один грандіозний намір луснув

ПЛАН будівництва водосховища у селі Соколине і перекидання води з річки Коккозка у Чорноріченське сховище з обсягом фінансування 1,75 млрд рублів реалізований не буде.

Він викликав обурення у жителів Бахчисарайського району, яких підтримали екологи і геологи. На думку фахівців, перекидання вод Коккозки в «город русской слави» завдасть непоправної шкоди екосистемі Бельбекської долини і пришвидшить зсувні процеси на схилах Великого каньйону.

Навзамін планується розробити альтернативний проект водопостачання Севастополя. Про це на прес-конференції у муніципальному прес-центрі МІА «Россиясегодня» у Сімферополі повідомив заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров.

Чим далі, тим веселіше...

НАСТУПНОГО року в окупованому Криму можуть припинити діяльність кількадесят виноробних підприємств — набирає чинності федеральний закон РФ, який забороняє виноробам працювати на орендованому устаткуванні, передає «РИА Новости».

За словами голови Асоціації виноградарів і виноробів Криму Яніни Павленко, можуть зупинитися підприємства «Коктебель», «Агрофірма «Заповітне», «Алеф-Віналь», Феодосійський завод коньяків і вин, «Діоніс», «Бурлюк», «Золота Балка», «Качинський плюс», Інкерманський завод марочних вин, оскільки саме вони працюють на орендованому устаткуванні.

«Зелені чоловіки» прийшли з чумою

ТВАРИННИЦТВО на півострові продовжує занепадати. Після анексії фермери не мають достатньої кормової бази. А тут ще й нова напасть — африканська чума свиней, яка прийшла одночасно з російською окупацією.

«Африканку» виявили на півночі півострова — в Роздольненському районі. За рік через карантин тут знищили кожну тринадцяту свиню. 2016-го на всіх ринках заборонили продаж свинини, фермери втрачали гроші. Тоді як місцеві жителі переконані, що чуми не було, а свиней знищили для того, аби чиновники, які мають великі свинокомплекси, мали нові ринки збуту.

Радіо як зброя проти брехні

ДО КІНЦЯ березня телевежа на Чонгарі запрацює на повну. Про це в ефірі телеканалу «UA | TV» заявив член Національної ради з питань телебачення й радіомовлення України Сергій Костинський.

У коментарі для «Крим. Реалії» пан Костинський зазначав, що на адмінкордоні з Кримом відбувається «дуель» між радіостанціями, які ведуть мовлення з території материкової України та з анексованого півострова. Мовлення на окупований півострів вестимуть Українське радіо (суспільне мовлення), місцева херсонська радіостанція, кримськотатарське радіо «Meydan», «Радіо кримських громад».

Полишають рідні місця

ЗА ВЕСЬ час окупації півострова втечею врятувалися близько 25 тисяч чоловік корінного населення. Кримських татар виїхало 10% всієї кількості. Про це повідомив лідер кримськотатарського народу народний депутат України Мустафа Джeмілєв.

Політик зазначив, що меджліс закликає людей залишатися та боротися з окупантами, адже вони на своїй землі. Одначе попри заклики люди виїжджають із півострова в пошуках ліпшого життя.

У напутті — вода, в степу — сухо

ЛИШЕ близько чотирьох тисяч із десяти тисяч працездатних мешканців Совєтського району півострова при ділі, решта перебивається випадковими заробітками. Цей факт обнародував заступник голови «Ради міністрів» автономії Юрій Гоцанюк у ході робочого візиту в регіон.

Аби дати степовикам роботу, чиновник закликав місцеве керівництво створювати робочі місця передовсім в аграрній галузі — рослинництві, тваринництві й садівництві, нагадавши про те, що район торік одержав 100 мільйонів гривень підтримки з федерального бюджету. Не сказав одного: де брати воду на зрошення, яку раніше подавав у посушливий степ Північно-Кримський канал?

Вітер не вщухає...

У ПРАЗІ в рамках фестивалю «Один світ» (One World) відбулася чеська прем’єра документального фільму про долю кримських татар в окупованому Росією Криму, повідомляє «Радіо Свобода».

Стрічка «Коли цей вітер вщухне» (When WilThis Wind Stop) польської режисерки Аніели Астрід Ґабріел показує, як змінилося життя кримськотатарських сімей, після того як Кремль відтяв собі український півострів. Фільм — про сповнене гіркого мовчання будення тих, хто залишився.

Діагноз владі: божевілля

КРИМСЬКІ діти, граючи в футбол на стадіоні у селищі Краснокам’янка, що неподалік Феодосії, стали об’єктами агресії з боку поліції, що розігнала їх як учасників «несанкціонованого мітингу», повідомляє «Радіо Свобода».

Цей інцидент яскраво свідчить, що «Кримнаш» так і залишається кладовищем піар-проектів, які мали перетворити півострів на російський рай на землі. Єдине, що можуть відчути на собі місцеві мешканці, — параною російської верхівки, яка бачить вияви «державного перевороту» в всьому, що рухається.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Про здорожчання
Читати
Скорочено «газові» нормативи
Читати
Запасаємось
Читати
На черзі судді та поліцейські
Читати
Недовіра керівництву
Читати
На черзі — блокада «Сбербанку»
Читати
Притягнуть до відповідальності?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове