Архів
Вівторок,
14 березня 2017 року

№ 20 (19465)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
Brexit невідворотний

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Очікується, що вже сьогодні має бути офіційно розпочато процедуру виходу країни з ЄС.

Докладніше...
Справжня війна слів

НІДЕРЛАНДИ. Голландська влада не пустила до країни турецьких чиновників-високопосадовців.

Докладніше...
Наземні служби вимагають доплати

НІМЕЧЧИНА. Страйки паралізували роботу аеропортів Берліна.

Докладніше...
Ще й як доторканний

ПІВДЕННА КОРЕЯ. Президента країни відсторонено від влади через корупційний скандал.

Докладніше...
Західні райони звільнено

ІРАК повернув собі близько третини території на правому березі Мосула.

Докладніше...
Такі собі вибори

ГРУЗІЯ. В самопроголошеній Абхазії відбулися «вибори» в «парламент».

Докладніше...
Діти на війні

СИРІЯ. В ЮНІСЕФ повідомили про рекордне число жертв серед дітей у країні.

Докладніше...
Обійшлося без жертв

ЯПОНІЯ. На північному сході стався землетрус магнітудою 5,3.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Без Америки не вийде

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ в районі проведення Антитерористичної операції залишається напруженою. Порушуючи існуючі домовленості, бойовики обстрілюють укріплення українських захисників зі зброї калібру понад 100 мм. У неділю, 12 березня, зафіксовано 82 обстріли позицій ЗСУ, поранено п’ятьох наших бійців. За дві попередні доби — п’ятницю і суботу — загинуло четверо оборонців, десятьох поранено, сімох було травмовано.

Гинуть люди не тільки на фронті, жертвами війни стають і мирні жителі у прифронтовій зоні. За словами першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександра Хуга, «з початку року СММ підтвердила інформацію про 86 жертв серед цивільного населення, 16 з яких — з летальними наслідками». Він додав, що 28 осіб з числа постраждалих — жінки. Хуг наголосив, що насильство має місце вздовж усієї лінії зіткнення на Донбасі. «Люди просять і навіть вимагають, щоб воно було припинене. Занадто багато людей розплачуються за відмову сторін припинити це насильство», — констатував представник міжнародної організації.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили: «11 березня на позиціях 11-го окремого мотострілецького полку (Донецьк) у районі Спартака групою «кореспондентів російських засобів масової інформації» проводилась відеозйомка зруйнованих житлових будівель та інших об’єктів соціальної інфраструктури. До складу групи входять офіцери військових частин інформаційного протиборства ЗС РФ, які спеціалізуються на підготовці неправдивих та викривлених матеріалів з метою дискредитації сил АТО». Втім, інколи пропагандистська машина Кремля видає такі «перли», що над ними сміються в усьому світі. Ось тільки один із останніх.

Як уже повідомлялося, Міжнародний суд ООН розпочав слухання за позовом України до Росії. Перші результати процесу прокоментував міністр закордонних справ України Павло Клімкін. На спільному брифінгу зі своїм французьким колегою Жан-Жаком Еро він заявив: «Російські представники в Гаазі офіційно, я підкреслюю — офіційно — кажуть про те, що всі ці сотні танків, сотні броньованих машин, нескінченна кількість артилерії, «градів» і всього іншого просто знайдено в шахтах, із чого сміється весь світ, але це, звичайно, недобрий сміх, ми розуміємо, з чим маємо справу».

Натомість доволі неочікувана заява пролунала з Москви за підсумками двосторонніх переговорів глав МЗС Німеччини та Росії Зігмара Габріеля та Сергія Лаврова. «Я переконаний, що те чи інше залучення США до подальших зусиль задля безумовного виконання Мінських домовленостей було б вельми і вельми корисним», — сказав Лавров. При цьому наголосив, що практично немає жодного конфлікту, де можна було б обійтися без США. Його підтримав Габріель, відзначивши, що для реалізації «Мінська» на Донбасі корисною стала б участь Америки: «Ми зацікавлені, щоб США були не тільки поінформовані, а й використовували свої можливості впливати на всіх, на кого вони можуть уплинути...».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Про здорожчання
Читати
Скорочено «газові» нормативи
Читати
Запасаємось
Читати
На черзі судді та поліцейські
Читати
Недовіра керівництву
Читати
На черзі — блокада «Сбербанку»
Читати
Притягнуть до відповідальності?
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове