Архів
Вівторок,
22 листопада 2016 року

№ 102 (19434)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Корисно знати

Цибульна дієта

ОСТАННІМ часом вона набирає дедалі більшої популярності у бажаючих схуднути. Прийшла до нас із Франції, а в її основі лежить популярна французька страва — цибульний суп. За тиждень, дотримуючись цієї дієти, можна скинути близько 7-8 кілограмів, адже цибуля чудово розщеплює і спалює жири.

Цибульне меню корисне людям, які страждають на захворювання серця: цей овоч знижує рівень холестерину в крові й зменшує розмір холестеринових бляшок. А ось тим, хто потерпає від гастриту і виразкової хвороби, краще утриматися від неї. Раціон під час цієї дієти доповнюють фруктами, овочами, іноді навіть і м’ясом.

Рецепт супу дуже простий: шість не надто великих цибулин, головку капусти середнього розміру, кілька зелених болгарських перчин та селеру нашаткувати. Можна також додати трохи помідорів. Все це покласти в каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Потім варити на малому вогні до розм’якшення овочів. Можна присмачити спеціями і сіллю, але не майонезом чи сметаною.

Вживати цей суп слід не рідше 3-4 разів на день. Що важливо — варена цибуля не має запаху, тому її можна сміливо їсти, навіть ідучи «межи люди».

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове