Архів
Вівторок,
29 вересня 2015 року

№ 106 (19301)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька

Вербиченька

Cторінку підготувала Устина ГРЕЧАНЮК.


Версія для друку          До списку статтей
  • Смачного!

Не проҐавте синенькі

У розпалі сезон баклажанів, тож варто включити щойно приготовані синенькі в щоденне меню. Адже ці овочі істотно знижують рівень холестерину у крові, містять сильні антиоксиданти, які перешкоджають ушкодженню мозкових клітин, та велику кількість солей калію, що сприяють виведенню з організму зайвої рідини і поліпшують роботу серця. Також дієтологи радять уживати страви з баклажанів тим, хто страждає на захворювання печінки і нирок.

ПРОПОНУЄМО приготувати нескладний, але ситний та смачний гарячий салат із синеньких. Увага! Брати треба молоді плоди, бо в перестиглих міститься отруйна речовина — соланін.

Баклажани із морквою

ПОТРІБНО: 1-2 морквини, 2-3 баклажани, 200 г сметани, зелень, сіль, перець, олія.

Спосіб приготування. Синенькі помити, очистити від шкірки, нарізати соломкою, залити підсоленим окропом та залишити у ньому на півгодини. Тим часом натерти на крупній тертці свіжу моркву та обсмажити в олії. З баклажанів злити воду, віджати та додати в пательню із морквою. Тушкувати до готовності, наприкінці додати сметану, довести до кипіння. Посипати страву зеленню та зняти з вогню.

Смакуйте на здоров’я!

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове