ЯКЩО раніше баштанні вирощували переважно на півдні України, то нині,
коли клімат змінивсь у бік потепління, вони вдаються у городників і на
Київщині, не кажучи вже про Черкаську чи Вінницьку області. Але багато хто з тих,
що захотіли мати власний баштан, нарікають: кавуни ростуть досить великі, та й
смакові якості непогані, а дині — мов кулачок, і рано засихають. Чому так,
дивуються люди, адже обидві культури теплолюбні, агротехніка подібна... Так,
наче й родичі гарбузові, але відмінності є, про них і поговоримо в наступному
випуску.
Красиві й
горді гуси на околиці чи на ставку завжди були своєрідною візитівкою
українського села. Нині стад поменшало, а шкода, бо гусятина є великим
поповненням нашого столу, а догляд цієї птиці нескладний, хіба що одна з
основних умов — наявність водойми поблизу. На прохання читачів ми повідаємо,
яким має бути раціон із місячного віку та про два способи вирощування
молодняку.
Від
недбайливих господинь можна почути: мовляв, навіщо ту картоплю підгортати,
достатньо просапати. Ця думка лінивих абсолютно неправильна, мало того — що
більше підгортань, то вищий урожай. Поговоримо про це.