Архів
П’ятниця,
29 травня 2015 року

№ 57 (19252)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлиця

Добрий господар

Добірку підготувала
Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Як вибрати бойлер?

У багатьох будинках, у тому числі й сільських, райцентрівських, підігрівають воду, використовуючи газові колонки. До них уже всі звикли. Та нинішня ситуація з...

 

Редиска літніх посівів

РЕДИСКОЮ ранньовесняного посіву вмілі господарі вже ласують (зазвичай дозріває в середині травня). Тож час потурбуватися про її літній урожай.
Без урахування...

 

Нема водойми? Організуйте вигул

ЯКЩО поблизу обійстя є водойма, то й із розведенням качок та гусей майже немає проблем. Птиця впродовж дня на воді — там вона і корм знаходить, і в шкоду не...

 

Домашні мікробіологічні добрива

ТАКОГО типу добрив є вдосталь у спеціалізованих магазинах. Але ж коштують недешево, та й у домашніх умовах нескладно виготовити їх аналоги. Ось кілька рецептів.
У...

 

Листя часнику залишиться зеленим

ЗАТЯЖНА весна, що була цього року, може негативно позначитися на врожаї часнику — як озимого, так і ярого. Холодні ночі протягом квітня та першої половини травня,...

 

Цінність сіна

«Невдовзі сінокоси. Яке сіно вважається найціннішим?» — запитує Павло Безуглий з м. Тетієва Київської області....

 

Огірочки зійшли

Щойно розпустилися чотири-п’ять листків на огіркових рослинах, як їх ріст майже припинився, з’явились якісь плями. Що це — хвороба чи нестача живлення? Як захистити...

 

Дармова вітамінна продукція

У ГОЛОДНІ післявоєнні роки говорили: «Якщо відросла кропива, голоду не буде». Найчастіше з нею варили борщ. Нині ж вітамінні страви з молодої кропиви готують...

 

Ціпу-ціпу!

ВІДОМО, що у перші дні життя курчат дуже важливо подбати про їхню повноцінну годівлю.
До двох подрібнених варених яєць додають сік моркви (середніх розмірів)....

 

ЯКЩО раніше баштанні вирощували переважно на півдні України, то нині, коли клімат змінивсь у бік потепління, вони вдаються у городників і на Київщині, не кажучи вже про Черкаську чи Вінницьку області. Але багато хто з тих, що захотіли мати власний баштан, нарікають: кавуни ростуть досить великі, та й смакові якості непогані, а дині — мов кулачок, і рано засихають. Чому так, дивуються люди, адже обидві культури теплолюбні, агротехніка подібна... Так, наче й родичі гарбузові, але відмінності є, про них і поговоримо в наступному випуску.

Красиві й горді гуси на околиці чи на ставку завжди були своєрідною візитівкою українського села. Нині стад поменшало, а шкода, бо гусятина є великим поповненням нашого столу, а догляд цієї птиці нескладний, хіба що одна з основних умов — наявність водойми поблизу. На прохання читачів ми повідаємо, яким має бути раціон із місячного віку та про два способи вирощування молодняку.

Від недбайливих господинь можна почути: мовляв, навіщо ту картоплю підгортати, достатньо просапати. Ця думка лінивих абсолютно неправильна, мало того — що більше підгортань, то вищий урожай. Поговоримо про це.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове