Вівторок, 24 грудня 2013 року № 151 (19044)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19044/print.php?n=20656

  • Смачного!

Безе

ЦІ НІЖНІ тістечка, які зовсім не важко приготувати, урізноманітнять ваше новорічне меню.

Взяти чотири яйця, 200 г цукру. Жовтки відділити, а білки збити міксером (краще на малій швидкості) протягом двох хвилин. Не перестаючи збивати, поступово всипати цукор. Продовжувати так ще близько трьох хвилин. Повинна вийти досить густа тягуча маса. Ложкою викладати її на деко, встелене папером для випікання, формуючи тістечка-безе. Випікати протягом однієї години у попередньо (!) розігрітій духовці. За бажання безе можна прикрасити шоколадною глазур'ю. Для її приготування потрібно: по три столові ложки какао-порошку, цукру, молока, 50 грамів вершкового масла. Перші три інгредієнти добре перемішати та довести на вогні до кипіння. Коли суміш трохи охолоне, покласти в неї вершкове масло і розмішати до однорідної маси. Змащувати ледь теплою глазур’ю тістечка.